Centenars d’estudiants i professors visiten els estudis d’À Punt Mèdia a Burjassot en el curs 2021/2022

L’objectiu és donar a conéixer els perfils professionals i les àrees de treball en la radiotelevisió pública, a més de fomentar la participació ciutadana

Grup d'estudiants en el plató d'informatius d'À Punt
Grup d'estudiants en el plató d'informatius d'À Punt / À Punt Mèdia

Una trentena d’estudiants, que participen a València en l’Estada Lingüística que organitzen l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull, han posat fi al calendari de visites del curs 2021/22 en À Punt.

Tot i les restriccions que ha imposat la pandèmia al llarg del curs, les portes d’À Punt Mèdia s’han obert per a donar a conéixer a alumnat i professorat els perfils professionals que conviuen a la televisió pública valenciana i com són les principals àrees de treball: la redacció d’informatius, els estudis de ràdio, els platós de televisió i els arxius de documentació.

La procedència dels 900 visitants ha estat variada, amb una vintena de ciutats i pobles de tot arreu de la geografia valenciana.

La majoria de les recepcions han estat protagonitzades per l’estudiantat de Batxillerat, cicles superiors de Formació Professional i ESO. També han volgut ampliar coneixements alumnat dels graus de Periodisme, Comunicació Audiovisual, Filologia Catalana i dels màsters de Comunicació Transmèdia, Postproducció Digital i Màrqueting Polític.

Als estudiants ubicats a les comarques valencianes s’hi han afegit altres procedents de l’estranger, com l’alumnat de l’Escola de Periodisme de la Universitat d’Arizona; l’estudiantat provinent d’una vintena d’universitats on es pot aprendre català o l’alumnat de batxillerat de 5 països que participen en un projecte Erasmus+ destinat a detectar i combatre les fake news.

Variada procedència dels visitants, amb una vintena de ciutats i pobles de tot arreu de la geografia valenciana
Variada procedència dels visitants, amb una vintena de ciutats i pobles de tot arreu de la geografia valenciana / À Punt Mèdia

Tampoc han faltat visites d’un clar contingut social, que han permés intercanviar experiències amb la Fundació del Secretariat Gitano, que està duent a terme un projecte d’intervenció socioeducativa al barri de la Coma, Paterna; amb el Centre Laura Vicuña, de Torrent, impulsat per la Fundació Maria Auxiliadora, que acompanya joves que es mouen en entorns de vulnerabilitat; amb els corresponsals juvenils de la Mancomunitat de la Ribera Baixa i amb persones usuàries del Centre Ocupacional Habilitare ABD de Torrent, que treballa amb perfils de diversitat funcional de tipus intel·lectual.

També et pot interessar

stats