‘Dejavú’ torna a l’any 2000, que va començar amb alarma per l’efecte 2000
Demà dijous, a les 22:45 hores, el programa també farà un recorregut per la crisi de les vaques boges, la inauguració del Museu de les Ciències, la mort d’Antonio Ferrandis i el brot de legionel·losi a Alcoi
À Punt repassa els fets que més han marcat els valencians cada dijous a la nit en el programa Dejavú. Esta setmana, l’espai retrocedeix fins a l’any 2000, que es va estrenar amb la psicosi pel col·lapse mundial dels sistemes informàtics que generaria l’anomenat efecte 2000.
El programa, presentat per Mireia Llinares, recorda el compte enrere per a l’entrada de l’any 2000. Per a molta gent, venia la fi del món perquè un error informàtic causaria la caiguda generalitzada dels sistemes de transport, comerç i comunicacions mundials.
Aquell any, per si no n'hi haguera prou, ens vam enfrontar també a una epidèmia veterinària que va desencadenar una crisi alimentària. Dejavú recordarà l’encefalopatia espongiforme bovina, el mal de les vaques boges, que va generar molta por de menjar carn bovina. El primer cas a Espanya es va detectar a Galícia el 2 de novembre del 2000.
L'any 2000 va morir l’actor de Paterna Antonio Ferrandis, conegut popularment com a Chanquete per la seua interpretació en la sèrie Verano azul. Dejavú estarà amb familiars i companys de professió com ara Miguel Joven, que va interpretar el paper de Tito en la mítica sèrie de TVE.
El capítol d’este dijous també parla del brot de legionel·losi que va afectar Alcoi. La població va viure un episodi d’histèria col·lectiva perquè no trobaven el focus del bacteri i en van comptabilitzar 180 casos.
Mentre la legionel·losi i la malaltia de les vaques boges causaven estralls, s’inaugurava el Museu de les Arts i les Ciències com a referent d'un canvi del perfil de la ciutat i com a aposta per la modernitat i les avantguardes. Això va ser un 13 de novembre del 2000 i Dejavú recupera el moment.