‘Dejavú’ inicia nova temporada amb un programa dedicat al 1982

Demà dijous a les 22:45 hores comença el primer de huit capítols que recuperen la memòria visual dels valencians dels últims quaranta anys

Mireia Llinares, presentadora de 'Dejavú'
La periodista Mireia Llinares presenta 'Dejavú' cada dijous per la nit en À Punt
08 de gener 2025 - 12:17

À Punt repassa els fets que més han marcat els valencians, cada dijous a la nit. Torna a la televisió pública el programa Dejavú amb huit nous capítols sobre la història valenciana recent. Demà dijous 9 de desembre, a les 22:45 hores, l’espai ofereix el recorregut pel 1982. Què va passar l’any del Mundial, el de Naranjito a la Comunitat Valenciana?

El programa sobre la memòria visual dels valencians, presentat per Mireia Llinares i produït per CreaConcepto, ens farà reviure els fets més destacats dels últims quaranta anys.

Dejavú portarà de nou els telespectadors a viure la pantanada de Tous; la retirada de Paco Cabanes, el Genovés i la partida del segle; l’efecte 2000 i l'impacte que va tindre; la mort d’Antonio Ferrandis, el nostre estimat Chanquete; la consolidació del FIB a Benicàssim; la tragèdia de Todolella; el fenomen de Tómbola; el primer ascens del Vila-real Club de Futbol a Primera Divisió; l’arribada de l’euro; la inauguració del Museu Príncep Felip i l’atracció turística de la Ciutat de les Ciències; la moguda musical valenciana i el procés de redacció del nostre Estatut són alguns dels temes que ens oferiran en esta nova temporada.

S’ha dut a terme un gran procés d’investigació i recerca d’imatges, on especialment destaca el ric arxiu d’RTVV-Canal 9, l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i d’À Punt. L’espai inclou, a més, imatges inèdites de la Filmoteca Valenciana (IVC), així com notícies i imatges d’RTVE i altres televisions autonòmiques per a emmarcar nous i atractius Dejavú de fets que ens han marcat.

En esta segona temporada, l’equip ha entrevistat vora dos-cents testimonis, molts dels quals són protagonistes dels fets que s’aborden. Estes entrevistes estableixen un viatge suggerent entre les imatges del passat i el present, amb les mateixes veus que van viure els fets i incorporant-ne altres que aporten una mirada nova des del present.

També ha comptat amb tot un seguit de veus conegudes: el jutge Joaquim Bosch; el divulgador científic Manuel Toharia; les periodistes Mariola Cubells i Clara Castelló; l’actriu Carme Juan i el presentador Juanjo Prats, que aporten la seua opinió i conten en primera persona les vivències i els déjà-vus personals relacionats amb els temes tractats.

També et pot interessar

stats