Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Experts en meteorologia d'À Punt i la Universitat d’Alacant analitzen la DANA de Setembre

El dimarts 17 a partir de les 9:45 el web d'À Punt emet en directe les ponències des de la Universitat d'Alacant.

Cartell de la jornada meteorològica

À Punt inicia a Alacant la primera jornada meteorològica quan es compleixen tres mesos de la DANA i el temporal consegüent que va afectar el Baix Segura. I ho fa de la mà de la Universitat d’Alacant en una jornada titulada “La informació de proximitat en els episodis de pluges torrencials. La lliçó de la DANA del setembre a Alacant” que tindrà lloc a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant el dimarts 17 de desembre.

À Punt defensa la necessitat de sensibilitzar l’audiència de la Comunitat Valenciana sobre la transcendència de la informació meteorològica i de la necessitat de fer arribar al públic els continguts meteorològics amb rigor, claredat i proximitat. La jornada reunirà experts en meteorologia i canvi climàtic per a reflexionar sobre l’impacte que tindran els episodis de temps sever en l’habitabilitat i ordenació del territori, les mesures de mitigació i adaptació davant del canvi climàtic que els governs han d’adoptar, i sobre el paper dels mitjans de comunicació en la informació de l’oratge i del canvi climàtic.

La jornada tindrà la presencia d’experts en meteorologia, de Manuel Aldeguer Sánchez, director general de l’Aigua de la Conselleria d’Emergència Climàtica. Han confirmat l’assistència, igualment, l’Associació Meteorològica del Sud-Est (Ametse) i l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), que posarà en valor la informació de proximitat en xarxa per part d’aficionats i de la importància de les dades en temps real en situacions com la del setembre, i representants de Protecció Civil, de les universitats valencianes i periodistes especialitzats en informació mediambiental.

Entre les intervencions, Manuel Aldeguer Sánchez explicarà les mesures de mitigació i adaptació que la Generalitat, en coordinació amb la resta d’administracions, du a terme per a fer front al canvi climàtic; Jorge Olcina Cantos, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional a la Universitat d’Alacant i director del Laboratori de Climatologia, abordarà els fenòmens meteorològics adversos, canvi climàtic i ordenació del territori; Jorge Tamayo, delegat territorial a la Comunitat Valenciana de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), descriurà les peculiaritats de la DANA del setembre i analitzarà si es pot considerar un indici del canvi climàtic, i la cap de Meteorologia d’À Punt, Victòria Rosselló, tractarà quin és paper dels mitjans de comunicació públics davant de situacions extremes i en la comunicació del canvi climàtic

l’Alacantí

També et pot interessar