Hu Zhao explora Calp i les seues tradicions en ‘Xino Xano’

Les Festes de Moros i Cristians, la gastronomia local i la gent d’este municipi de la Marina Alta deixen sorprés el valencià més xinés

Hu Zhao participa en el Desembarcament de Calp
Hu Zhao participa en el Desembarcament de Calp / À Punt
25 de setembre 2024 - 13:44

Este dijous a les 22:45 h en À Punt, Hu Zhao ens porta a explorar la històrica ciutat de Calp en un nou episodi de Xino Xano on descobrirem les seues tradicions. Durant la seua visita, el presentador participa en un dels esdeveniments més esperats de l'any: el Desembarcament, part clau de les festes tradicionals. 

En el seu recorregut per este municipi, visita llocs emblemàtics com el Forat de la Mar, una antiga zona utilitzada pels pescadors per a avaluar l'estat de la mar, la plaça de la Vila, on descobreix l'ambient festiu i la Casa Califach, llar d'una de les filades més antigues de Moros i Cristians, la Filà Califach. A la plaça del Mestre Llopis, Hu Zhao impartirà una classe de cal·ligrafia xinesa als més xicotets i veurem si ix o no ben parat. A més, el nostre presentador se suma a la tradició dels carretons i farà de bou corrent pels carrers darrere dels xiquets.

Hu Zhao cuina arroç del senyoret amb les ames de casa de Calp
Hu Zhao cuina arroç del senyoret amb les ames de casa de Calp / À Punt

Zhao també participa amb l’escola de rem del Reial Club Nàutic de Calp i ajuda les ames de casa de Calp a preparar el tradicional arròs del senyoret. Així mateix, té l'oportunitat de sopar amb participants de les festes on, vestit de contrabandista, descobreix més detalls sobre la història i la figura de Moncófar, un personatge important en la cultura local. 

Al final del programa serà part activa del tradicional Desembarcament, i coneixerà Puri, la persona més important de la festa de Calp, ja que és la banderera de les festes, persona que uneix totes les filaes.

En definitiva, per a Hu Zhao, “és la millor Festa de Moros i Cristians que jo he viscut”.

També et pot interessar

stats