Hu Zhao revela la màgia de Peníscola

Passejar pels estrets carrers blancs d’este municipi del Baix Maestrat, disfutar de l'artesania local o de la gastronomia típica són experiències que viuran els espectadors de ‘Xino xano’

Hu Zhao fins i tot s'atreveix a aprendre les danses típiques de Peníscola
Hu Zhao fins i tot s'atreveix a aprendre les danses típiques de Peníscola / À Punt
02 d'octubre 2024 - 14:56

Este dijous a les 22:45 h en À Punt, Hu Zhao ens porta a descobrir en un nou episodi de Xino xano la màgia de Peníscola, un poble mariner amb tradicions centenàries, com els dansants.

L'objectiu del seu recorregut per esta localitat del Baix Maestrat és descobrir el seu encant fent una visita al Magic Museum by Yunke de Peníscola i l'escola de màgia dirigida per Estefanía Galera. El presentador també s’amera de la tradició marinera al costat d’Óscar, un pescador del municipi que li ensenyarà a pescar. 

Hu Zhao visita el restaurant Marínba - Tio Pepe, que té cinquanta anys d'antiguitat. Allí coneix Pepe, l'amo, i els seus companys de dansa, Jaime i Josefa. Josefa és modista i es dedica a confeccionar la roba tradicional que utilitzen en les danses. El fill de Pepe, Jose, li mostra com es cuina el plat típic del poble, i el tasta amb ells.

Zhao també participa en una classe de paddle surf, visita les emblemàtiques coves situades pel castell de Peníscola i juga amb l'equip de futbol de Manolo a l'arena de la platja. Passejant pels carrers, el presentador de Xino xano descobreix l'artesania local que elabora Maria, una peniscolana que li explicarà com fa tot el que té a la botiga, de la mateixa manera que sa iaia li ho va ensenyar a ella.

Al final del programa, el valencià més xinés es vestirà amb la indumentària típica dels dansants i aprendrà a ballar el ball tradicional de Peníscola. En definitiva, per a Hu Zhao, “Peníscola és màgica”.

També et pot interessar

stats