Hu Zhao visita Alboraia en un nou capítol de ‘Xino Xano’

És un dels pobles de l'horta que més destaca com a símbol d'este paisatge unit a la ciutat de València  

Nomenen "muso" d'honor de la Societat Musical d'Alboraia a Hu Zhao
Nomenen "muso" d'honor de la Societat Musical d'Alboraia a Hu Zhao / À Punt
16 d'octubre 2024 - 10:16

Este dijous a les 22:45 h en À Punt, Hu Zhao ens porta a descobrir en un nou episodi de Xino Xano un dels municipis més emblemàtics de l’Horta Nord, Alboraia. 

El protagonista, amb el seu recorregut per la localitat, busca inspiració per a elaborar un discurs d'agraïment a la Societat Musical d'Alboraia, que l'ha nomenat muso d’honor enguany. Durant la visita coneix Marta, una veïna que és música, i Pepe Carbonell, el president de la Societat Musical. 

Hu Zhao visita la casa de la tia de Marta i prova la paella amb altres amics. Després, agafa la bicicleta i es dirigeix a la platja de la Patacona. Més tard, visita una plaça i descobreix el correfoc dels Dimonis de l'Avern, que és una tradició típica d’esta localitat i participa vestint-se amb la indumentària d’esta festa.

Juntament amb Marta, prova l'orxata i els fartons, i visita l'Ermita dels Peixets, un dels llocs més emblemàtics d’Alboraia, situada al costat de la platja. Destaca este paratge per la seua història, diu la tradició que en 1348, el capellà del poble, en passar per un barranc amb una burra per a donar la comunió a un malalt, van caure les tres hòsties. El miracle va ocórrer quan més tard es van trobar tres peixos amb les formes a la boca.

Visita l'Ermita dels Peixets
Visita l'Ermita dels Peixets / À Punt

Zhao també coneix Vicent, un llaurador que li ensenya la "Bioteca", un racó en un col·legi on els xiquets es reuneixen amb ell per a aprendre com es cultiva i es fan els treballs de l’horta. D’esta forma Vicent fomenta la connexió dels xiquets amb el camp.

Al final del capítol, el valencià més xinés és nomenat muso d'honor de la Societat Musical d’Alboraia. Després de la visita a esta població i com a conclusió, Hu Zhao assegura el següent: “Ara entenc que Alboraia siga terra de miracles, ho és perquè ací cada tros de terra parla de treball i de la persistència de la seua gent”. 

També et pot interessar

stats