Llegendes americanes i empreses tecnològiques capdavanteres: ‘Valencians al món’ viatja al Nord de Califòrnia
El programa d’À Punt que localitza valencians per totes les parts del món trasllada als espectadors a Sacramento i a Silicon Valley
Aquest dimecres, 13 de març, a les 22:00 h, els teleespectadors tindran l'oportunitat de visitar l'exuberant Nord de Califòrnia amb l'equip de Valencians al món. Amb la reportera Cristina Orts visitarem la capital, Sacramento, on el passat hispànic es fusiona harmoniosament amb l’empremta de la febra de l’or del segle XIX; veurem Silicon Valley, el cor bategant de la innovació tecnològica global; i ens endinsarem als territoris del Bigfoot, explorant les profunditats d’uns boscos on la màgia i la realitat es confonen.
Pepa, de Castelló de la Plana, fa sis anys que viu a San José. Amb aquesta professora de castellà visitarem un bosc de sequoies, els arbres més longeus del planeta, on ens tirarem en tirolina des de més de 100 metres d'altura. A més, descobrirem tots els secrets sobre el mite del Bigfoot: parlarem amb el propietari del museu dedicat a aquesta misteriosa criatura, que afirma haver-la vista al nord de la regió.
Francisco, d'Alacant, fa dèsset anys que viu a San José. Amb ell visitarem Cupertino, on es troben les oficines d'Apple, la firma tecnològica més gran del món. A més, veurem el garatge on es va muntar el primer ordinador de la companyia. I, per descomptat, estarem al quarter general de Facebook. També deixarem espai per a les llegendes locals, ja que entrarem a la Mansió Winchester, que es diu que és la mansió més embruixada dels Estats Units; va ser edificada per l'hereva de l'empresa de rifles més important del moment, que practicava l’espiritisme.
Isolina és de Silla (Horta Sud) i fa ni més ni menys que 29 anys que es va traslladar a viure a Califòrnia. Amb ella degustarem un típic desdejuni californià, amb bacó, ous, un poc de fruita i creps americanes. Amb Isolina visitarem el seu lloc de faena, l'escola del Sagrat Cor: es tracta d'una escola d’elit, on els grans empresaris de la zona porten els xiquets. Isolina també ens mostrarà, en aquest recorregut per l'educació de primer nivell, la Universitat de Stanford, una de les més prestigioses del món.
Ángel, d'Alacant, fa deu anys que viu a Sacramento. Amb ell repassarem la història de la febra de l’or del segle XIX, que va impulsar la regió. Ángel va fundar una empresa de biotecnologia aplicada a l'agricultura i treballa amb una gran varietat de plantes, com cítrics i tomateres. Ell ens mostrarà com funciona el seu laboratori, que es dedica a modificar plantes per a fer-les més resistents a les plagues.
Enrique, de València, fa díhuit anys que viu a San José. Treballa per a una gran empresa tecnològica, coneguda arreu del món, i es dedica a dissenyar telèfons. Amb ell visitarem les oficines centrals d'aquesta gran empresa. A més, farem un recorregut per Santa Cruz, al nord de la badia de Monterrey, i repassarem la seua història com a centre mundial del surf.
Mónica, de València, fa dotze anys que viu a Davis. Amb aquesta científica visitarem el Capitoli de Califòrnia, seu del govern de l’estat, i farem una repassada dels governadors famosos, com ara Ronald Reagan o Arnold Schwarzenegger. Tot plegat, una immersió captivadora en les meravelles del nord de Califòrnia, on la riquesa cultural es barreja amb l'encís de la naturalesa i l’espenta de la tecnologia.