Directes
Ara en la televisió
EL PISET

Jose Sáez presenta la nova temporada de 'Zoom'

La periodista valenciana s'estrena aquest dilluns com a presentadora del programa d'investigació d’À Punt, que compleix huit temporades en emissió en la radiotelevisió valenciana

L'equip de 'Zoom' investiga el malbaratament de menjar en el primer reportatge de l'octava temporada / À Punt
19 de gener 2024 - 12:11

Zoom comença l'any amb nova etapa i presentadora. Jose Sáez s'incorpora a l'espai d'investigació d'À Punt cada dilluns a les 22:00 hores per a acostar als espectadors diferents reportatges que afecten l'audiència valenciana.

El programa d'investigació, produït per Secuoya Studios, estrena la huitena temporada endinsant-se en una situació que afecta la Comunitat Valenciana i molts altres territoris: el menjar que malgastem. Encara que molts de nosaltres pensem que no tirem menjar, ho fem. A Espanya cada persona en tira de mitjana 65 kg a l'any —una xifra que suposa el 16% dels aliments que entren a les nostres cases—, en la gran majoria de casos, sense tocar. De fet, les persones que menys menjar malgasten són els majors de 64 anys. Som conscients d'eixa situació? Comprem més menjar del que podem consumir?

Jose Sáez posa cara al programa d'investigació d'À Punt que s'emet els dilluns / À Punt

El govern espanyol té previst aprovar la llei de prevenció de pèrdues i desaprofitament alimentari amb l'objectiu de reduir a la meitat el menjar que es tira per a 2030. Zoom explorarà les conseqüències que aquesta mesura tindrà per als consumidors.

Malgrat tot, les llars són les responsables del 34% de tot el malbaratament a Espanya. On es troba la resta? El camp, el supermercat i els restaurants tenen la resposta. Hi ha una gran quantitat de producció agrària que mai arribarà a consumir-se, quin és aquest percentatge? Per què succeeix això? Només comprem fruita i verdura perfecta?

A més, el programa analitzarà on arriba el menjar que caduca als supermercats i la quantitat d'aliments que es malgasten als restaurants, responsables d'un 8% del menjar que es tira al fem. Solem demanar més plats dels que som capaços de menjar? De fet, existeixen restaurants que cobren pel menjar que no t'acabes, però aquesta penalització aconsegueix conscienciar la clientela?

El pròxim capítol de Zoom traurà de dubtes els espectadors el dilluns que ve, 22 de gener, a les 22:00 hores.

També et pot interessar