La ràdio d’À Punt trau els programes al carrer
Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, l’emissora pública valenciana acostarà la seua programació des de diferents punts de directe, com ara el Palau de la Generalitat de València
El dilluns 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio i l’emissora d’À Punt celebra la data amb els seus oients de la manera més especial: eixint al carrer per a emetre en directe la seua programació.
Dilluns, a partir de les 12:05 hores el programa El rall, de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, que presenta Helena Montaner estarà a Aldaia per a oferir un contingut molt especial. “En El rall ens encanta el dia de la ràdio, sempre és un moment per celebrar i ho farem amb molts companys i companyes d'emissores municipals en un programa en directe a Aldaia”, ens conta Helena Montaner, “i és que per a nosaltres açò de celebrar una fita mundial des del poble, a peu de carrer, és el que dona sentit a l'esperit d'aquest programa, donar veu a la gent que viu en pobles i ciutats i acostar al món el que passa a les nostres comarques”.
De vesprada el magazín Pròxima parada amb Susanna Lliberós i Joan Espinosa farà el programa des del Palau de la Generalitat Valenciana, a partir de les 15:30 fins a les 19:30 hores.
“Per a nosaltres fer ràdio cada dia és un regal i una constant celebració, perquè ens mostra la vida. Però aprofitant que dilluns es commemora el dia mundial d’aquest mitjà hem preparat una vesprada extraordinària. Traslladarem l’estudi de Pròxima parada al Palau de la Generalitat i els oferirem quatre hores de radio pura, màgica i propera”, comenta Susanna Lliberós.
“Farem un repàs a moments històrics clau on la ràdio va ser imprescindible per a mantindre informada la ciutadania. També tindrem música, per descomptat, ens visitarà Sole Giménez, la violinista Lucia Veintimilla i les Domisol Sisters. Juanjo Prats ens recordarà el fascinant món de les radionovel·les. A més de fer la vista arrere, analitzarem el present i el futur de la ràdio i no ens oblidarem del fenomen pòdcast. Són només algunes de les propostes que hem preparat per a celebrar el dia de la ràdio, com millor sabem, fent ràdio pública i en valencià”.
Territori sonor celebra el Dia Mundial de la Ràdio, com no podia ser d'una altra manera, amb música. En este cas amb música en directe des de Splendini bar i discos, en un especial que farà que sonen en la ràdio d'À Punt artistes que comencen i altres amb més trajectòria, fent versions de temes en valencià i originals seus.
“Una nit dedicada a les cançons per a commemorar que la ràdio i la música van créixer juntes. Els i les artistes que pujaran a l'escenari són Jonatan Penalba amb Pere Ródenas, Neus López, Tenda, Diego Varea, Kela, Mayo, Tamara Bellés, Antonio J. Iglesias i Gilbertástico. Una barreja d'estils i veus que ompliran d'actuacions exclusives la ràdio d'À Punt”, explica Manuela Alandes.
La festa de la ràdio este dilluns de 9 a 11 de la nit en directe amb l'especial de Territori sonor.
‘Podríem fer-ho millor’especial per ràdio i per televisió
El dissabte 18 de febrer, de 9 a 13 hores, el magazín més divertit del cap de setmana també es podrà vore per la televisió. L’equip que encapçala Susa Calafat canvia d’ubicació per a fer un programa molt especial, i serà des del mateix estudi des del qual cada matí es fa el programa més matiner d’À Punt, Les notícies del matí.
“Per a nosaltres és un repte molt il·lusionant que ens permetrà aprofitar al màxim les possibilitats que ens ofereix aquest estudi quant a grafisme, recursos d'imatge o mems per a l'audiència”, explica Susa Calafat, “amb Ramir Calvo, Diego Varea i les col·laboradores i col·laboradors habituals portarem de la ràdio a la tele humor, entreteniment; parlarem de música i esdeveniments. Cada dissabte analitzarem amb al periodista Juan Nieto l'actualitat més destacada. A més tenim un gran equip que treballa de valent preparant els continguts més divertits. I tot això mantenint l'essència del programa de ràdio que som i el caràcter desenfadat que tant representa el Podríem fer-ho millor”.