Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

‘Valencians al món’ convida a conéixer el sabó de Marsella i les aigües cristal·lines de la Provença

El programa més viatger d’À Punt televisió visita el patrimoni i les platges d’una de les regions més icòniques de França

Maite ens conta les seues tasques de l’Església Evangèlica / Departament de Comunicació
02 de novembre 2021 - 08:57

Aquest dimecres 3 de novembre a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de la Provença. El reporter Enrique Tena visita una de les regions més romàntiques de França, que barreja artesania i tradició marinera.

Entre els valencians i valencianes que viuen a la Provença coneixerem Maria, de Llíria (Camp del Túria), que fa 2 anys que viu a Aís de Provença. Amb aquesta professora de valencià assistirem a un examen de llengua i visitarem el centre d’un dels pobles més espectaculars de la zona, conegut per la seua arquitectura. Ella ens mostrarà els calissons, una mena de massapans típics de la Provença, i ens prepararà una paella.

També ens presenten Maite, de Nules (Plana Baixa), que fa 20 anys que viu a Marsella. Es va traslladar a la Provença per motius de treball i ara està molt implicada en les tasques de l’Església evangèlica, de la qual el seu marit és pastor. Maite ens ensenyarà com es fabrica el sabó de Marsella, conegut per les seues propietats antisèptiques i antibacterianes, i ens donarà de provar el característic plat de la bullabessa.

La joventut és la millor etapa per a conéixer món, açò conta Sílvia, una estudiant de l’Olleria (Vall d’Albaida) que fa un any que viu a Marsella. Ens mostrarà com és el vestit tradicional a la Provença i visitarem el mercat de Noailles a l’aire lliure, on es ven fruita, verdura i olives. Ella ens presentarà Manuela de Massarrojos (València), i Adrià de Picassent (Horta Sud), companys d’estudis. Amb Adrià vorem el Parc Natural de les Calanques, famós per les seues platges.

Per la seua banda, Carol va traslladar-se a Marsella després d’estudiar Història. Aquesta valenciana, que fa 10 anys que viu a la Provença, ens ensenyarà el Palau de Longchamp, que es va fer amb l’arribada de l’aigua a Marsella, i també el famós port de la ciutat, el més important de França.

I, finalment, Marc, de Rafelcofer (Safor), conductor d’ambulàncies que fa dos anys que viu a Aís de Provença, ens mostrarà l’empremta de Cézanne, un dels precursors del cubisme, i ens obrirà les portes d’una fàbrica artesanal que fa figuretes de betlem durant tot l’any.

Valencians al món s'ha adaptat als temps Covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar