Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO

‘Valencians al món’ ens convida a recórrer amb cotxe la Ruta Romàntica alemanya

Són 400 km de terra repleta de pobles medievals, murs de defensa, torres i castells que han inspirat la factoria Disney per ser els decorats d'algunes de les seues pel·lícules més famoses.

Samuel Navarro de Benetússer a Frankfurt / Departament de Comunicació
25 d'octubre 2022 - 12:08

Aquest dimecres 26 d'octubre a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món recorre la coneguda Ruta Romàntica alemanya localitzada a les regions de Baviera i Baden-Württemberg. Descobrirem, amb el guiatge de cinc valencians, ciutats, pobles i paisatges naturals plens d'història, secrets i encants.

Carol López, de València, és una jove de 25 anys que des de fa quatre anys viu a Frankfurt. La primera etapa de la Ruta Romàntica serà Würzburg, amb Carol visitarem la joia de la Residenz, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO. També anirem a la bodega més gran del món i al fort de Marienberg, que ens regalarà una vista preciosa de Würzburg.

Miriam Esteve, d'Alcoi (l'Alcoià), va arribar fa deu anys a Nuremberg després d'estudiar l'Erasmus a Alemanya i veure que hi havia bones oportunitats laborals. Ens citarà a Rothenburg ob der Tauber, un dels pobles més turístics de tot Alemanya. Anirem als murs de defensa que envolten tota la ciutat medieval, recrearem la famosa escena a la font on es va rodar La bella i la bèstia i el reporter del programa Lluís Liñana intentarà recrear l'escena del conegut "glop magistral". Coneixerem la família de Miriam a Burggarten, als jardins del castell, i menjarem dolços típics alemanys.

Miriam Esteve d'Alcoi a Nuremberg

Samuel Navarro, de Benetússer (Horta Sud), viu per motius laborals des de fa set anys a Frankfurt. La nostra tercera parada de la Ruta Romàntica serà Dinkelsbühl, un poble molt turístic de l'estat de Baviera. Visitarem el 3D Museum que exhibeix tota mena d'efectes visuals i també anirem a la porta de Nördlingen. L’endemà a Nördlingen pujarem al campanar per a veure el cràter que va deixar l'impacte del meteorit fa quinze milions d'anys. També anirem als canals i al riu de Donauworth.

 Miguel Seguí, de València, va voler canviar d'aires i viure una experiència internacional, ja que sempre havia viscut i estudiat a València, des de fa cinc anys viu a Ausburg, però en fa huit que està a Alemanya. Amb Miguel menjarem el típic desdejuni alemany, que és similar al nostre esmorzaret. Visitarem la Rathausplatz, el centre d'Ausburg, on hi ha les tres fonts dedicades a August, Mercuri i Hèrcules i la Torre Perlach. Farem un passeig en barca al parc de Stadtwald i finalitzarem el dia, igual que l'hem començat, amb una cervesa alemanya a la mà.

Christian Comes, d'Almoradí (Baix Segura), va arribar a Alemanya fa vint-i-un anys amb perspectives de millorar l’idioma i també laboralment, després de fer l'Erasmus a Munic. La quinta i última etapa passarà per l'Eibsee, un llac preciós als peus de la muntanya més alta d'Alemanya. També trobarem un lloc amb molt d'encant als peus de les muntanyes, el poble de Mittenwald, frontera amb Àustria. L'última parada de la nostra Ruta Romàntica no podia ser cap altre lloc que el famós castell de Neuschwanstein, el qual cada any rep la visita d'1,4 milions de persones.

Christian Comes va deixar Almoradí fa 21 anys

La Ruta Romàntica alemanya és una de les més antigues de tot Europa. Va ser dissenyada el 1950 i recorre diferents regions alemanyes com són Baviera i Baden-Württemberg, que estan al sud del país. La idea de dissenyar la Ruta Romàntica va sorgir després de la Segona Guerra Mundial per a transmetre una imatge de recuperació tant econòmica com social. Aquesta ruta uneix ciutats medievals, castells, pobles i paisatges plens d'encants que ben bé mereixen una escapada.

També et pot interessar