Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

‘Valencians al món’ estrena temporada a l’illa caribenya de Guadalupe

A les 22:40 h torna a À Punt el programa que et fa viatjar sense moure’t del sofà

Vicent d'Alacant a Guadalupe / Departament de Comunicació
10 de setembre 2024 - 14:37

À Punt Radiotelevisió Valenciana estrena este dimecres 11 de setembre nova temporada de Valencians al món. A les 22:40 h, el reporter Luis Liñana ens mostrarà els secrets d’esta illa situada a l'oceà Atlàntic i que pertany a França, un paradís natural conegut per tindre una biodiversitat marina i terrestre extraordinària.

Com a curiositat, Cristòfor Colom la va batejar amb este nom en honor al monestir de Santa Maria de Guadalupe d’Extremadura. 

Tai Dávila, d’Ademús, fa quatre anys que viu a Guadalupe. Amb ella farem busseig a la Reserva Cousteau i descobrirem corals i peixos tropicals. També visitarem la regió dels Grands Fonds, coneguda pels conreus de productes tropicals: mangos, alvocats, papaies...

Tai Dàvila des d'Ademús a Guadalupe

Clara Cerdán, de València, viu a l’illa des de fa mig any. Ens banyarem junts a la platja de Bouillante, que és d’aigua calenta gràcies a la planta geotèrmica que hi ha a la vora. També visitarem el Museu del Rom Reimonenq. Esta destil·leria familiar, fundada el 1919, ara també és un museu on podrem entendre tot el procés d'elaboració ancestral del rom.

Gerardo Cebrián és de València i fa set anys que viu a Guadalupe. Ell ens mostrarà el mercat de Pointe-à-Pitre, dedicat al rom i les espècies. També vorem el seu lloc de treball, el Departament de Química de la Universitat de les Antilles. Finalment, recorrerem Les Marches Aux Eclaves, les escales dels esclaus, l’àrea històrica on arribaven els esclaus des de l’Àfrica perquè els vengueren a les plantacions de canya.

Gerardo Cebrián, des de València a Guadalupe

Rubén García és de Picanya i va arribar a Guadalupe fa deu mesos. Amb ell visitarem les Îles des Saintes, o Illes dels Sants, on entrarem al Fort Napoleó, del segle XIX. Des de fa una trentena d'anys, les illes dels Sants s'han convertit en un lloc turístic. L'hoteleria n’és el principal negoci, però no ha alterat este arxipèlag, que continua sent un paradís salvatge.

Vicent Revert, d’Alacant, fa només unes poques setmanes que ha arribat. L’acompanyarem a recórrer la selva i els conreus tropicals en un bugui. Finalment, disfrutarem de la gastronomia local, com el peix a la brasa i els llagostins flamejats amb rom.