Directes
Ara en la televisió
TUPPER CLUB
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

‘Valencians al món’ se’n va de ruta des de la Riviera italiana fins a Mònaco

La ciutat de Gènova i l’illa alacantina de Tabarca tenen en comú un passat que encara hui es manté viu, de la mà de la gastronomia compartida

Rubén Cabrera, veí de Benidorm / Departament de Comunicació
13 de juny 2023 - 12:02

Aquest dimecres 14 de juny, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món recorrerà, amb la reportera Nerea Camps, la ruta que va des de la Riviera italiana fins a Mònaco, la qual ofereix una experiència fascinant que combina la bellesa costanera d'Itàlia amb el glamour i el luxe de Mònaco. I és que cada destinació de la proposta viatgera d’aquesta setmana té una bellesa única que paga la pena explorar.

Eva Mira, veïna del Campello (Alacantí), fa un any i mig que viu a Gènova. Quedarem amb ella a la Piazza Ferrari, la més important de la ciutat. Després, visitarem el Palazzo Doria-Tursi. I acabarem passejant per un carrer que és patrimoni de la Unesco des de l’any 2006.

Cristina Moliner, veïna de València, fa deu anys que viu a Gènova i és professora a la universitat. Amb ella, aprofitarem per a visitar l’edifici del rectorat. Més tard, passejarem per la Spianata di Castelletto, situada a la part més alta de Gènova. Per últim, al bar Il Vicolo ens tornarem a trobar amb Eva, l’anterior valenciana, i uns amics.

Eva Mira, veïna de El Campello

Gonzalo Galán, de València, fa un any que viu a Gènova i és jugador de futbol sala. Gonzalo juga a la Sampdoria. Amb ell, anirem a veure l’abadia de San Fruttuoso i descobrirem el primer crist submergit de tot el món mentre practiquem busseig. Després, passejarem per la Via Giuseppe Garibaldi, on tastarem una pasta fresca autèntica. Finalment, agafarem el cotxe per a desplaçar-nos fins a la localitat de Portofino, on visitarem el Castello Brown.

Pablo Sánchez, de València, fa deu anys que viu a Mònaco. Amb ell, abandonarem la Riviera italiana. Ens trobarem a la Col·lecció d’Automòbils de Rainier III, situada a Mònaco, i, després, anirem al club de Iots de la mateixa ciutat, on tastarem un brunch. Acabarem visitant el vaixell de Sofía, una amiga de Pablo.

Pablo Sánchez, veí de València

Joan Jordà, de Cocentaina (Comtat), fa deu mesos que viu a Mònaco i ens citarà al Circuit del Gran Premi. Menjarem allà i, més tard, ens ensenyarà les seues instal·lacions. Després, visitarem la joieria Zendrini, la qual data de l'any 1919. Acabarem a la Chocolaterie de Monaco.

Rubén Cabrera, de Benidorm (Marina Baixa), fa set anys que viu a Mònaco. Amb ell, passejarem pel port d’Hèrcules, on coneixerem la seua parella. Més tard, ens portarà a casa d’una amiga seua perquè puguem veure l’interior de les cases d’aquesta zona. Acabarem en una festa de luxe a l’hotel Le Méridien.

Tabarca, l’illa dels genovesos

El segle XVIII, l'illa de Tabarca, situada davant de la costa de la província d'Alacant, es va convertir en un refugi segur per als genovesos, que buscaven protegir-se dels constants atacs dels pirates barbarescos al Mediterrani. Va ser durant aquest període quan els genovesos van decidir colonitzar l'illa. Durant el temps que van estar a l'illa, van desenvolupar una comunitat pesquera productiva i van establir pràctiques agrícoles per tal de sustentar-se. D’aquesta manera, els genovesos van fer que Tabarca es convertira en un assentament pròsper i autònom.

Actualment, la influència genovesa es veu reflectida en l'arquitectura i el traçat urbà de l'illa. Els carrers estrets, els edificis de colors i l'estructura del poble conserven el característic estil arquitectònic genovés. A més a més, la gastronomia de Tabarca també ha sigut influïda pels genovesos. Els plats tradicionals de l'illa es basen en els productes del mar.

També et pot interessar