‘Valencians al món’ viaja a Bristol, una ciutat portuària sense mar
El programa viatger dels dimecres a la nit ens descobrirà els racons de la ciutat britànica, travessada pel riu Avon, coneguda pel seu esperit indie i creatiu, la seua vida cultural i una excel·lent gastronomia
Aquest dimecres 2 de maig a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatja, amb la reportera María José Berbegall, fins a Bristol, una ciutat plena de vida, d'art urbà, pubs amb música en directe, museus i esglésies amb segles d'història.
Lorena Fernández, de València, fa setze anys que viu a Bristol i és directora de projectes en el sector de la sanitat. Ens trobarem amb ella a l’SS Great Britain, el primer vaixell que va fer un viatge transatlàntic. Després, visitarem la catedral de la ciutat i dinarem amb la seua família en un prestigiós restaurant. Acabarem a sa casa, a Oatley Park.
Alba Boscà, de Benigànim, fa sis mesos que viu en aquesta ciutat britànica. Quedarem amb ella a la Universitat de Bristol, on treballa, i ens n’ensenyarà l’edifici més emblemàtic, el Wills Memorial Building. Més tard, ens traslladarem a la ciutat de Bath, coneguda per les seues termes romanes i per ser l'única ciutat anglesa patrimoni de la humanitat. Acabarem a The Coronation Tap, la sidreria en actiu més antiga de la ciutat amb més de dos-cents anys d’història.
Sara Hanson, de Benifairó de les Valls, fa quatre anys que viu a Bristol i es dedica a fer classes d’espanyol. Quedarem amb ella al barri de Clifton, on visitarem sa casa. Després, recorrerem la campinya anglesa i visitarem Cheddar, el poble on es va inventar un dels formatges més famosos del món. Allí en farem una degustació. Per últim, acabarem a Bump, una discoteca on es balla sobre patins.
Martina Vila, d’Ontinyent, fa dotze anys que viu a Bristol. És mestra en un dels millors col·legis del Regne Unit i ens l'ensenyarà. Més tard, visitarem Stanton Drew Circles and Cove, un dels monuments neolítics més grans que mai s’han construït. Després, anirem al Saint Nicholas Market i, finalment, acabarem a King Street disfressades de pirates.
Cristina Cubero, de València, fa vint anys que viu a Bristol. Amb ella, visitarem el pont penjant de Clifton i, després, farem un passeig pel port. Dinarem allí, en un modern restaurant de plats per a compartir dirigit per vegetarians i inclòs en la Guia Michelin. Caminarem pels carrers de la ciutat mentre observem l’art urbà, els mateixos carrers on l’enigmàtic Banksy va crear el seu primer grafit. Acabarem contemplant el paisatge des de les altures a l'església del Brandon Hill Park.
Bristol, un dels millors llocs d'Europa per a gaudir de l’art de carrer
Considerada pel diari Sunday Times la millor ciutat britànica per a viure, Bristol està travessada pel riu Avon, conegut també com a Bristol Avon. El seu canal medieval navegable va ser remodelat i és el centre econòmic de la ciutat per a on passa el cabal d’energia creativa dels seus habitants.
Hui dia el Floating Harbour és l'ànima de la ciutat. El nou port va ser la base de la seua prosperitat durant segles, sobretot després de l'obertura de les rutes comercials amb les colònies a Amèrica del Nord.
Bristol és la capital britànica dels grafits i el lloc de naixement de l’artista Banksy. La ciutat va experimentar una gran onada d’art de carrer durant els anys huitanta i, hui dia, continua expressant creativitat. La cultura del grafit ha anat evolucionant fins a convertir l’street art en l'atracció més famosa de Bristol. A més d’albergar nombroses galeries d’art, la ciutat és residència de més de dos-cents artistes de carrer i grafiters.