Directes
Ara en la televisió
A LA SACA

‘Valencians al món’ viatja a Birmingham, centre de la revolució industrial britànica

El programa també visita Stratford-upon-Avon, la ciutat on va nàixer William Shakespeare, sa casa i el lloc on va ser batejat i soterrat el famós escriptor

Alba Macías ha canviat Mislata per Birmingham / Departament de Comunicació
24 de gener 2023 - 11:39

Aquest dimecres 25 de gener, a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món viatja a Birmingham, segona ciutat més important del Regne Unit i focus principal de la revolució industrial.

Acompanyats pels nostres valencians i valencianes, descobrirem el llegat del seu passat fabril. Al llarg dels últims anys, Birmingham ha experimentat una revolució amb l'aparició de l’arquitectura moderna i la reconversió d’antics edificis en restaurants innovadors i d'alta cuina.

Primerament, estarem amb Alba Macías, natural de Mislata (Horta Sud). Alba, que viu a Birmingham des de fa un any, ens citarà al centre comercial més gran de la ciutat: el Bull Ring, on es troba la famosa estàtua del bou. Als voltants de l'estació Birmingham New Street trobarem murals dels Peaky Blinders, una banda de criminals que va actuar a la ciutat entre els anys 1880 i 1910. Per a conéixer més de la seua història, visitarem el museu de la policia de West Midlands. Acabarem donant una sorpresa emocionant a Alba de part de la seua àvia.

També coneixerem Virginia Fuente, de Benicàssim (Plana Alta). Virginia viu a Birmingham des de fa quatre anys. Ens citarà a Digbeth, el barri més alternatiu de la ciutat i ens mostrarà el seu lloc de treball. Passarem el dia a Dudley, concretament, al Black Country Museum, on veurem els vestigis de la revolució industrial i alguns dels racons on s'han rodat nombroses produccions cinematogràfiques i televisives.

Virginia Fuente deixa Benicàssim fa quatre anys

Pablo Oviedo és de València capital i fa tres anys que viu a Birmingham. Amb ell, farem un passeig pel Moseley Bog, lloc que va servir d’inspiració a Tolkien per a escriure El senyor dels anells. A més a més, caminarem pel barri de Balti Triangle, on va arribar molta població índia després de la Segona Guerra Mundial. Després, visitarem l'Ajuntament, situat al centre de la ciutat, i el cementeri de Brookfields. Ens acomiadarem de Pablo realitzant una de les seues activitats preferides: escalar un rocòdrom.

Més tard, ens trobarem a la Universitat de Birmingham amb Cristina Escribano. Ella és natural de València capital i viu des de fa huit anys a Birmingham. Cristina es dedica a la investigació del metabolisme del càncer i ens mostrarà el lloc on treballa. Seguidament, anirem al Jewellery Quarter, el barri de joieries més important del Regne Unit. Visitarem, també, el museu del taüt a la fàbrica dels Newman Brothers, una de les empreses més conegudes de la ciutat.

Cristina Escribano es dedica a la investigació del metabolisme del càncer a Birmingham

A Gas Street ens reunirem amb Alejandro García, de València capital, també. Alejandro viu a Birmingham des de fa set anys. Guiats per ell, veurem la gran quantitat de canals que té la ciutat. Els Black Sabbath són originalment de Birmingham i anirem al pont que la ciutat els ha dedicat i que porta el seu nom. Alejandro ens obrirà les portes de sa casa per a presentar-nos la seua dona, Ana, també valenciana, i el seu fill. Nosaltres el sorprendrem amb un vídeo d’alguns dels seus familiars més estimats.

A uns 48 quilòmetres de Birmingham es troba Stratford-upon-Avon, la ciutat on va nàixer Shakespeare, i allí ens reunirem amb Mónica Mateo. Mónica és natural d'Alacant i viu des de fa set anys en aquesta zona. Visitarem la casa de William Shakespeare i l'església de la Santíssima Trinitat, lloc on va ser batejat i soterrat el famós escriptor.

També et pot interessar