‘Valencians al món’ visita Andorra i avança l’ambient faller al cor dels Pirineus
Dimecres el programa sorprendrà els residents valencians en aquest país situat entre Espanya i França
Aquest dimecres 11 d’octubre, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món viatja, amb la reportera María José Berbegall, fins a Andorra, un país que combina paisatges muntanyencs impressionants amb estacions d'esquí de renom internacional i un règim fiscal favorable.
Tomàs Peris, de Castelló de la Plana, fa tres anys que viu a Andorra. Aniran al seu comerç i, després, visitaran el coll d’Ordino i el mirador del Roc del Quer, un dels més espectaculars del país. Més tard, visitaran el restaurant Borda Xixerella i el parc d’aventures Naturland, on es troba el Tobotronc, el "tobogan de natura" més llarg d'Europa.
Alejandro Camacho és de Palmera (Safor) i fa cinc anys que viu a Andorra. Amb ell, volaran en un helicòpter i, seguidament, aniran a Santa Coloma, localitat on es troba el restaurant Chef Amadeo. Alejandro n'és el cap de cuina. Allí, prepararà una paella. Per a acabar, visitaran l’edifici més antic d’Andorra: l’església de Santa Coloma.
Javier Faus, de València, fa tretze anys que viu a Andorra. Quedaran amb ell a Escaldes-Engordany i visitaran Caldea, el balneari més gran del país. A continuació, passejaran per Can Diumenge, una urbanització de luxe on viu la família Thyssen. Més tard, compraran al supermercat i comprovaran com de fàcil és que ens tornen l’IVA. En acabar a casa de Javier, a la parròquia d'Encamp, coneixerem la seua família.
David Sansaloni és de Tavernes de la Valldigna (Safor) i viu a Andorra des de fa dos anys. David és periodista i, com que treballa a la ràdio andorrana, ens la mostrarà per dins.
Marc Vidal, de Vila-real (Plana Baixa), fa onze mesos que viu a Andorra. És futbolista i, amb ell, visitaran l'Estadi Comunal d'Andorra la Vella, on veurem com és una sessió d’entrenament. Acabaran al llac d’Engolasters.
Pilar Caudel, de Corbera i Benicull de Xúquer (Ribera Baixa), fa dos anys que viu a Andorra. És periodista i treballa al periòdic digital Altaveu. Amb ella, visitaran la Casa de la Vall i, més tard, veuran una desfilada de Moros i Cristians. El programa farà tremolar Andorra amb una mascletà, també, i després, es vestiran de fallers per a viure la festa des de dins. Durant la celebració, coneixerem la Tia Visentica d’Albal, un dels personatges humorístics més estimats pels valencians i valencianes. Per últim, serà el torn de la cremà de la falla, una novetat per als residents d’aquest país.
Andorra i l'esquí: un paradís hivernal als Pirineus
Andorra és coneguda per ser una de les destinacions més populars d'Europa per a la pràctica de l'esquí. I és que aquest país dels Pirineus, situat entre Espanya i França, compta amb la combinació perfecta per als amants d'aquest esport: muntanyes, neu abundant i una infraestructura de qualitat.
Les estacions d'esquí d'Andorra ofereixen una àmplia varietat de pistes i n'hi ha per a tots els nivells, és a dir, per a principiants i per a experts. Grandvalira i Vallnord són les dues estacions d'esquí més grans i reconegudes del país.
Grandvalira té més de 200 km de pistes i sis sectors diferents i és una de les estacions d'esquí més extenses d'Europa. Ofereix una gran varietat de serveis i activitats, incloent-hi escoles d'esquí, lloguer de material, parc de surf (snowpark), zones per a fer esquí fora pista (freeride) i un gran nombre d'opcions de restauració i allotjament.
Vallnord, d'una altra banda, té dues àrees d'esquí: Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís. Pal-Arinsal és ideal per a famílies i principiants, mentre que Ordino-Arcalís disposa de pistes més desafiadores en un entorn natural més impressionant.
Totes dues estacions d'esquí compten amb modernes infraestructures, la qual cosa permet gaudir d'una experiència còmoda i plaent. A més a més, ofereixen una àmplia gamma de serveis complementaris, com ara cursos d'esquí, guarderies, activitats postesquí i una vida nocturna vibrant.