‘Valencians al món’ visita Cork, la segona ciutat irlandesa
Els seus penya-segats són autèntiques postals verdes a l’Atlàntic
Aquest dimecres 31 d’agost a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les regions més dinàmiques d’Irlanda. El reporter David Torres visita Cork per a mostrar les seues platges i l’oci.
Alba, de València, fa nou anys que viu a Cork. Amb aquesta filòloga visitarem Kinsale, un poble pescador amb les cases pintades de colors. També viurem l’experiència de la sauna irlandesa a peu de platja i tastarem el típic fish and chips. Visitarem els penya-segats d’Old Head, un dels indrets més fotografiats de la costa de Cork.
Maria, de Càlig (Baix Maestrat), fa set anys que viu a Cork. Amb aquesta treballadora del turisme entrarem a la catedral de Finbarr, el popular carrer Oliver Plunkett i el Col·legi Universitari. També anirem a l’Atlàntic a observar balenes i tastarem la paella irlandesa.
Carlos, de Castelló de la Plana, fa dos anys i mig que viu a Cork. Amb aquest educador social visitarem l’illa Spike, l’Alcatraz irlandesa. A trenta minuts de Cork es troba la platja de Garryvoe, una de les més conegudes de la regió. També visitarem el Museu del Titanic de Cobh, últim port on el famós vaixell va fer parada abans de salpar cap a l’Atlàntic.
Atry, de València, fa catorze anys que viu a Cork. Amb ella visitarem el Castell de Blarney, de principi de segle XIII i descobrirem la cultura de la cervesa. Andrea, del Port de Sagunt (Camp de Morvedre), fa tres anys que viu a Cork. Amb aquesta treballadora social farem surf a Fountaistown, una de les platges més famoses de la zona, i practicarem l’escalada.
Cork és el cor de la indústria del sud d'Irlanda. Allí es troben la farmacèutica Pfizer i la suïssa Novartis, que proveeixen de llocs de treball la regió. El producte més famós de la indústria farmacèutica de Cork és la viagra. Cork és també seu europea d'Apple Computer, on es produeixen els ordinadors i s'atenen clients de tot Europa.