‘Valencians al món’ visita els llocs més glamurosos de la Costa Blava
El programa viatger d’À Punt ens descobreix les ciutats i paratges més sorprenents de la zona turística per excel·lència de l’aristocràcia i la burgesia europea
Aquest dimecres 13 de juliol a les 22:00h, en À Punt, Valencians al món ens mostra els secrets d’una de les regions més icòniques de França. La reportera Cristina Orts visita la Costa Blava i ens descobreix una barreja de modernitat (lligada al turisme de luxe) i tradició (vinculada a la vida marinera).
Felipe, d’Albaida, fa 12 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquest treballador del sector immobiliari visitarem Canes, la ciutat del famós festival, i parlarem del preu dels pisos en aquesta ciutat. També farem caiac al Mediterrani i prepararem una festa valenciana amb paella i tot.
Borja, d’Alcoi, fa 8 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquest metge de família recorrerem Niça a vista d’ocell mentre practiquem el parasailing i visitarem Vil·la Ephrussi de Rothschild, una casa de vacances de principi de segle XX ubicada al cap Ferrat.
Júlia, de Castelló de la Plana, fa 9 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquesta infermera anirem al port de Sant Tropetz, on parlarem de Brigitte Bardot, que va impulsar el turisme en aquesta localitat i on tastarem el pastís més típic de la zona.
Amb Alicia, de València, ens acostarem al Principat de Mònaco. Amb ella pujarem a un catamarà i parlarem dels Grimaldi, la famosa família monegasca, també veurem la Catedral, el Casino i els espais del Gran Premi de l’F1.
Eva, de Sagunt (Camp de Morvedre), fa 3 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquesta informàtica visitarem el port esportiu més important d’Europa, que està a Antíbol, així com el Barri Vell i el Mercat Provençal. Practicarem el Paddle Surf i tastarem el pan-bagnat i l’absenta.
Amàlia, de Quart de les Valls (Camp de Morvedre), fa 2 anys que viu a la Costa Blava. Amb aquesta dissenyadora d’interiors tastarem l’anomenada socca, el plat típic de la zona, i farem una visita amb vaixell per la perla de la Costa Blava: cap Ferrat.
La Costa Blava té un clima mediterrani, d’hiverns suaus i d’estius càlids i secs. Això la feu el primer lloc on es desenvolupà el turisme, primerament d’hivern i, a partir de la Segona Guerra Mundial, de tot temps. L’elevat cost de vida atragué primerament l’alta burgesia i l’aristocràcia, però darrerament hi ha anat arribant el turisme de masses. Mònaco, Niça, Canes i Antíbol són els nuclis més importants.