‘Valencians al món’ visita el Mardi Gras de Nova Orleans
Dimecres el programa viatja a la ciutat més poblada de Louisiana, famosa pel seu llegat espanyol, francés i africà
Aquest dimecres 4 de maig a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les ciutats més llegendàries dels Estats Units: el reporter Lluís Liñana visita Nova Orleans i ens mostra el seu patrimoni, les anècdotes lligades al Carnestoltes i les històries personals dels nostres valencians.
Iván d’Elx (Baix Vinalopó), i Mari de la Llosa de Ranes (Costera) són una parella, que fa 8 anys que viu a Nova Orleans i amb ells assistirem a les cavalcades del Mardi Gras, el famós Carnestoltes de la ciutat, que té influència espanyola, francesa i africana. També anirem a la plantació de Destrehan, la més antiga de la Louisiana, on visitarem la mansió, a l’estil de la pel·lícula Allò que el vent s’endugué, i els barracons dels esclaus africans. També visitarem el taller d’un mestre faller que fa carrosses per al Mardi Gras i tastarem el típic cranc de riu i l’al·ligàtor.
Susi, de Massanassa (Horta Sud), fa 10 anys que viu a Nova Orleans. Amb aquesta professora d’espanyol descobrirem el llegat hispànic de la ciutat i tastarem la rica gastronomia de la regió. També amb ella descobrirem el mite del vudú, un ritual típic de les Antilles i el sud dels EUA, i la rica tradició musical, llatina i jazzística de la ciutat.
Santi és de la Xara (Marina Alta) i fa 3 anys que viu als EUA. Amb aquest investigador visitarem la Louisiana profunda, definida per les marjals. Anirem en vaixell i veurem els al·ligàtors. També Santi ens obrirà les portes de sa casa i ens presentarà la família.
Carla és de València i fa 3 mesos que viu a Nova Orleans. Amb aquesta estudiant d’ADE farem una ullada al segon riu més llarg dels EUA, el Mississipí. A bord d’un tradicional vaixell de vapor tastarem el plat combinat típic, arròs amb fesols, peix arrebossat i arròs jambalaia, la paella de la zona. I també visitarem la plaça d’Espanya, amb una font de ceràmica regalada per la Diputació de Castelló per a rememorar el passat comú.