‘Zoom’ analitza les conseqüències del ritme de consum de roba actual i la sobreproducció tèxtil
El programa d'investigació d'À Punt busca respostes i solucions a aquest problema social, laboral i mediambiental
Cada any es fabriquen entre 100.000 i 150.000 milions de peces de roba, se’n tiren al fem 92 milions de tones i tan sols entre un 10% i 12% es reutilitza o es recicla. Els consumidors som responsables de la sobreproducció, però utilitzem tota la roba que comprem? El pròxim episodi de Zoom, aquest dilluns 5 de febrer a les 22:00 h, revelarà a l'audiència fins a quin punt la indústria és responsable d’aquesta situació i ens parlarà de com ha d’actuar la societat davant del consum de tantes peces.
La sobreproducció de roba implica la vulneració dels drets laborals de milions de persones que treballen en condicions infrahumanes en el negoci de la moda ràpida.
A més, fa a penes uns dies es va desmantellar a Espanya un taller clandestí on explotaven dotze persones. Sabem quin percentatge de la roba que ens posem ha sigut fabricat en condicions laborals il·legítimes? El programa d'À Punt produït per Secuoya Studios parlarà amb una dona explotada en un taller il·legal a València.
La indústria tèxtil és la segona més contaminant del món. Només per a produir uns pantalons vaquers s'empren 7.500 litres d'aigua, des que es planta el cotó fins que arriba a la botiga. Som conscients del mal que provoquem en el medi ambient?
Tot això s'uneix al creixement de la compravenda de la roba de segona mà. Enguany, Hisenda comença a vigilar de prop aquestes transaccions, ja que és una font d'ingressos que ha esdevingut un flux de diners considerable. La tributació frenarà la venda de roba de segona mà? Aquest dilluns a la nit, en À Punt.