Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

‘Zoom’ analitza els perills de les dietes miracle

El programa d'investigació d'À Punt indaga també en les altes xifres d'obesitat en adults i xiquets a Espanya

Zoom examina si hi ha règims que posen en perill la salut física i mental de les persones / À Punt
27 de maig 2022 - 11:32

Amb l'arribada de l'estiu, hi ha gent que sent la temptació de modelar el cos. En molts casos, la dieta és la solució més recurrent; però el règim pot ser efectiu i saludable o ineficaç i molt, molt perillós. És el cas de les dietes miracle. Aquests règims representen un risc per a la salut física, però fins a quin punt són també una amenaça per a la salut mental? Què amaguen les dietes miracle? Zoom, l'espai de reportatges d'investigació d’À Punt, analitzarà aquest dilluns 30 de maig els riscos d'aquestes pràctiques per a perdre pes, la influència dels coaches nutricionals i, també, les preocupants xifres que llança l'obesitat en tot el món, especialment a Espanya, on, malgrat tindre una de les dietes més sanes del planeta, la mediterrània, els percentatges de sobrepés superen el 30 %.

Una de les dietes miracle investigades per 'Zoom' és la Dukan / À Punt

Com a estratègia de màrqueting, les dietes miracle solen tindre un nom propi. En aquest sentit, trobem la Dukan, la Keto (cetogènica) o la de la pinya, particularment perillosa, ja que restringeix l'alimentació a un únic aliment. L'espai capitanejat per Bérnar Giménez observarà aquestes i altres perilloses estratègies publicitàries per a incitar les persones a reduir la bàscula dràsticament, de manera molt poc saludable.

Per a la comunitat sanitària, no hi ha dubte que les dietes han de recomanar-les els nutricionistes. Però en els últims anys, s'ha popularitzat un sector que també ha assumit la competència de pautar règims alimentaris. Ens referim als coaches nutricionals.

L'obiesitat és una malaltia crònica que té ja proporcions epidèmiques a Europa, segons l'OMS / À Punt

D'altra banda, el programa tractarà un dels grans mals del segle XXI: l'obesitat. El 3 de maig passat, l'Organització Mundial de la Salut advertia que aquesta malaltia crònica té ja proporcions epidèmiques a Europa. El 59 % dels adults i al voltant del 33 % de menors presenten algun tipus d'obesitat o sobrepés. En l'estat espanyol, se situa en el 31,6 % per als adults.

També et pot interessar