‘Zoom’ analitza els problemes que porta el turisme massiu

Dilluns a la nit el programa d’investigació d’À Punt fa una radiografia dels efectes negatius que provoca esta nova realitat

L'arribada de turisme massiu a la Comunitat Valenciana ha provocat protestes de veïns
L'arribada de turisme massiu a la Comunitat Valenciana ha provocat protestes de veïns / À Punt
13 de setembre 2024 - 13:00

Només el mes de juliol, un milió i mig de turistes internacionals visitaren la Comunitat Valenciana. Segons l’INE, esta xifra ha crescut un 10,8% respecte a l’any anterior. És sostenible que el turisme continue creixent a este ritme? Com més turistes vinguen, és millor per a l’economia? Les respostes a estes i altres preguntes ens les donarà el programa Zoom d’À Punt este dilluns 16 de setembre a les 22:40h.

Espanya podria convertir-se en molt poc temps en el país que més turistes rep del món. Eixe rècord s’hauria celebrat com una Champions en una altra època; aquella, en blanc i negre, en què s’aplaudia l’arribada massiva de turistes... però i hui? En els últims mesos s’han organitzat protestes contra la massificació turística a diverses localitats d’Espanya. L’actitud a l’hora de rebre els turistes ha canviat a moltes ciutats per una sèrie de motius.

El 80% dels passatgers que aterraren a l’aeroport de Manises entre el gener i el juliol d’enguany ho feren en companyies de baix cost. A l’empresariat del sector turístic valencià li interessa l’arribada d’este tipus de consumidors? L’equip de Zoom, amb la presentadora Jose Sáez al capdavant, ha comprovat que experts i parts implicades coincideixen en la necessitat de prendre decisions per a posar fre a esta situació i una d’elles és regular els pisos turístics.

Es beneficia el comerç valencià de l'augment de turisme?
Es beneficia el comerç valencià de l'augment de turisme? / À Punt

Les veus especialitzades en esta problemàtica analitzen, entre altres qüestions, si fomentar el turisme de luxe rebaixaria les conseqüències derivades de la massificació turística. Encariment i problemes d’accés a l’habitatge, molèsties veïnals, el turisme low cost ix massa car?

Mentre que a algunes localitats els turistes arriben en massa... a altres ho fan amb comptagotes. De què depén que trien una destinació o una altra? De la foto que es puguen fer allí?

Totes les respostes a esta qüestió, dilluns, À Punt fa Zoom sobre el turisme. 

També et pot interessar

stats