‘Zoom’ estrena nova temporada amb un homenatge a Vicent Andrés Estellés

Este dilluns 9 de setembre a les 22:40, programa especial sobre el poeta i periodista valencià

Imatges arxiu RTVV
Imatges arxiu RTVV / À Punt
06 de setembre 2024 - 14:18

La història de la Comunitat Valenciana està composta per noms cèlebres que ens enriqueixen la cultura. Un d’estos noms és Vicent Andrés Estellés, reconegut artista batejat com “el poeta del poble”. Zoom estrena la seua octava temporada en À Punt dedicant-li un programa especial, que coincideix amb la celebració del centenari del seu naixement.

La periodista Jose Sáez tornarà a ser la presentadora del programa d’investigació estrela de la radiotelevisió valenciana. Dilluns, Zoom a les 22:40 recorrerà la vida personal i professional de l’artista, que inclourà testimonis de familiars i amics, com Joan Manuel Serrat. Com arriba un xiquet de Burjassot, fill de forners, a ser un dels millors poetes del segle XX? Per què Estellés és considerat la veu del poble?

La presentador de 'Zoom', Jose Sáez, condueix l'especial sobre la vida del poeta en el centenari del seu naixement
La presentador de 'Zoom', Jose Sáez, condueix l'especial sobre la vida del poeta en el centenari del seu naixement / À Punt

La vigència d’Estellés en el present de moltes valencianes i valencians resulta innegable. Estellés ha transcendit les fronteres geogràfiques i temporals com un dels poetes que els artistes més han homenatjat en les seues cançons, des d’Ovidi Montllor fins a Zoo o La Fúmiga han incorporat els poemes a les seues lletres.

L’obra d’Estellés ha arribat molt lluny. Influents artistes van compartir les seues poesies, com el nord-americà Lou Reed, que el 2007 va recitar: “He perdut el costum de les coses amables”; fins i tot en la Universitat de Cambridge estudien l’obra del poeta valencià.

Trobem els versos del poeta reproduïts per tota la Comunitat Valenciana, des de samarretes fins a murals a les parets estan dedicats al poeta de Burjassot i la seua obra. Per això, l’espai produït per À Punt en col·laboració amb Secuoya Studios recordarà com l’artista va aconseguir que la seua poesia arribara a tots els públics. Va tindre el reconeixement que mereixia en vida?

 

També et pot interessar

stats