‘Zoom’ investiga les causes de l’insomni

Dilluns, a les 22:45 h, el programa de reportatges d’actualitat d’À Punt explora els motius i les conseqüències que produeix la falta de son

La falta de son és una epidèmia silenciosa que afecta quatre milions de persones a Espanya
La falta de son és una epidèmia silenciosa que afecta quatre milions de persones a Espanya / À Punt
18 d'octubre 2024 - 14:10

La falta de son és una epidèmia silenciosa que afecta ja milions de persones a Espanya. Tres de cada deu persones pateixen insomni. Este dilluns 21 d’octubre a les 22:45 hores, Zoom investiga les causes i conseqüències de dormir poc o passar hores i hores pegant voltes al llit.

Segons la Societat Espanyola de Neurologia, més de quatre milions de persones al nostre país pateixen algun tipus de trastorn del son crònic i greu. Per això, el pròxim episodi de Zoom exposa els motius pels quals dormim malament i per què no paren d'augmentar els casos de persones amb este desorde. L’equip de Zoom, amb la presentadora Jose Sáez al capdavant, analitzarà si existeix un perfil determinat de persona que té més probabilitats de patir este trastorn.  

Jose Sáez pregunta als experts si existeix un perfil determinat de persona que té més probabilitats de patir insomni
Jose Sáez pregunta als experts si existeix un perfil determinat de persona que té més probabilitats de patir insomni / À Punt

La falta de son afecta el dia a dia de les persones que la pateixen d'una manera molt important, ja que dormir és una necessitat humana bàsica crucial per a la nostra salut, com menjar o beure. Medicar-se és la solució? Espanya és el país del món amb més consum de benzodiazepines, un medicament que, sovint, es recepta per a dormir millor per l’efecte ansiolític que té.

El programa oferirà testimonis de pacients de tota mena de trastorns del son, com l'insomni familiar fatal (una malaltia hereditària mortal), el somnambulisme, la narcolèpsia o l'insomni crònic.

 

També et pot interessar

stats