‘Zoom’ posa el focus en la seguretat viària
El programa d’investigació d’À Punt analitza si han augmentat les conductes temeràries en la carretera, es pregunta si les multes són efectives i si s’haurien d’endurir les penes per delictes de trànsit
L’excés de velocitat, els avançaments en línia contínua o la invasió del carril contrari són infraccions que posen en perill no sols la vida del conductor, sinó també la d’aquelles persones que estan en carretera. Les conductes temeràries són presents en el dia a dia, però han augmentat amb el pas del temps?
Zoom, l’espai de d’investigació que À Punt emet cada dilluns a les 22 hores, analitza si s’haurien d’endurir les penes per delictes de trànsit. Els familiars de víctimes de sinistres en la carretera sol·liciten condemnes més fortes per a aquells conductors que circulen amb els efectes de l’alcohol o de les drogues. És aquesta la solució? O és millor apostar per la conscienciació i l’educació viària?
Prop de València es troba el radar que més multes acumula de tot l’estat espanyol: 166 al dia. Una quantitat equivalent a 60.000 en un any, únicament en el tram de l’AP-7, a l’altura de Sagunt. Quant es recapta gràcies a aquest tipus de multes? Els radars tenen una finalitat econòmica?
A més de la sanció monetària, l’incompliment de les normes de circulació comporta la retirada de punts del carnet. Existeix un negoci amb aquests punts? Hi ha persones que menteixen sobre qui conduïa en el moment de la infracció per a no perdre’ls?
El cotxe ha deixat de ser atractiu per als joves de 18 a 29 anys, que prefereixen moure’s en patinet elèctric i amb bicicleta, un fet que augmenta la xifra d’accidents en aquests mitjans de transport que recorren els carrers diàriament. Zoom va més enllà i, aquest dilluns 22 de maig, posa el focus sobre la seguretat viària.