‘Zoom’ reflexiona sobre els tòpics més coneguts sobre els valencians

Este dilluns 7 d'octubre a les 22:45 hores en À Punt, el programa analitzarà els estereotips sobre els valencians, dins i fora de la Comunitat Valenciana

Jose Sáez acompanya a Óscar Tramoyeres a tastar l'esmorzar típic valencià a Nàquera
Jose Sáez acompanya a Óscar Tramoyeres a tastar l'esmorzar típic valencià a Nàquera / À Punt
04 d'octubre 2024 - 14:23

Com som els valencians? S'acosta el Dia de la Comunitat Valenciana i Zoom proposa als espectadors una reflexió sobre els tòpics més coneguts sobre els valencians. Este dilluns 7 d'octubre a les 22:45 hores, À Punt inicia la programació especial amb motiu del Nou d’Octubre amb una anàlisi sobre què pensen els espanyols sobre els valencians i com ens veiem nosaltres mateixos.

El pròxim episodi de Zoom exposa, amb una mirada sarcàstica i descarada, la manera de ser i fer en les situacions més quotidianes. Si realment som festers, divertits i meninfots, o si només són tòpics o prejudicis infundats.

En molts casos, ens hem definit com a alegres i menjadors o, com els agrada a alguns, com a farteres. D'ací ix una de les seues dites més repetides: “rebentaràs com Sangonereta”. Però el mite és cert? Alguns costums com l’esmorzar o la paella ens defensaran a mort allà on anem.

L'espai d'investigació produït per Secuoya Studio farà una radiografia de la societat valenciana a través de personalitats del món de l'esport, la investigació, la música, la televisió, l'economia i la cultura.

Els valencians també tenim fama de festers. No sols perquè la Ruta del Bakalao va nàixer ací, sinó perquè qualsevol excusa és bona per a eixir al carrer amb una banda de música i disfrutar del soroll d'una bona mascletà.

Descobrirem també que la societat valenciana és solidària, treballadora i emprenedora, i que tenim moltes coses de les quals sentir-nos orgullosos.

També et pot interessar

stats