Com es fa... 'Zoom'

Zoom és el programa d’actualitat i investigació d’À Punt. Es va estrenar el maig del 2021 i ja se n’han emés més de cent programes, cosa que el converteix en un dels programes amb més temps en la graella de la televisió pública valenciana.

Este és l'equip que t'enganxa al sofà cada dilluns a la nit amb Zoom
Este és l'equip que t'enganxa al sofà cada dilluns a la nit amb 'Zoom' / Departament de Comunicació
10 de febrer 2025 - 10:35

Cada dilluns, Zoom tracta algun aspecte d’actualitat amb reportatges d'investigació sobre assumptes socials, polítics o econòmics que afecten la ciutadania. Des de fa deu temporades, Zoom ens acosta a les 22:45 h l’actualitat amb una anàlisi en profunditat que no permet el dia a dia.

La cara visible del programa és la periodista Jose Sáez, que es va incorporar a l’equip en l’anterior temporada. La direcció de Zoom la porten les periodistes Raquel Alapont i Marian Lorite. La producció executiva també està compartida entre Raquel Alapont i Sergio Lazarraga, mentre que els guions són redactats per Marian Lorite i Carles Sancho amb un equip de redacció que conformen Sandra Calabuig, Ana Alarcón, Andrea León i Esteban Sancanuto. Julio Vallés és l’auxiliar de redacció, Mer Bisbal és la cap de producció i Virginia Benlloch és la seua ajudant. El programa té tres càmeres: Pedro Giménez, Víctor Albeza i Miguel Fuertes. La realització és de Toni Arnau, la postproducció és de Dani Lagunas i l’edició és de Guillem Ramos. Maria Bodí és la lingüista i Josemi Novo és el digitalitzador. Tot este equip de professionals s’organitza de la manera següent.

L'equip de Zoom a la redacció del programa
L'equip de Zoom a la redacció del programa

“Per a cada Zoom, normalment tenim quatre setmanes de producció: la primera, d’investigació; la segona, per a concertar entrevistes amb els convidats; la tercera, per a gravar les entrevistes i desenvolupar el guió; i la quarta, per a editar el programa”, ens explica Raquel Alapont. Amb tot, quan les circumstàncies ho han requerit, hem preparat programes amb només quatre dies, com va ser el de l’incendi de Campanar o el de la barrancada del 29 d’octubre.

Les anècdotes del programa s’han donat principalment durant les gravacions; com, per exemple, estavellar un dron quan gravaven en un camp de tarongers. També destaquen les condicions d’espera quan un equip estava en una barca pel Mediterrani; sort que no els tocà gravar a l’Antàrtic. Van anar a Frankfurt a gravar i van estar dos dies sense poder tornar a casa perquè havien tancat l’espai aeri, amb la frescoreta que sol fer a Alemanya a l’hivern. Els de Zoom també han fet guàrdies dins d’un cotxe més de quinze hores per a fer una entrevista.

“El més complicat de fer Zoom és, sens dubte, analitzar un tema en només una hora”, ens conta la directora, i conclou Alapont: “En realitat, no hi ha res que siga del tot senzill. De fet, quan alguna cosa va eixint amb molta facilitat, nosaltres ja ens inquietem. Perquè, si un programa es pot complicar, es complicarà. I nosaltres ho resoldrem tan bé com sabrem”.

També et pot interessar

stats