‘Zoom’ analitza els efectes del plàstic sobre el canvi climàtic
L’espai d’À Punt convida a reflexionar sobre l’ús d’este material que cada vegada és més utilitzat
L’organització meteorològica internacional World Weather Attribution confirma en el seu últim estudi que la DANA del 29 d’octubre, la pitjor catàstrofe natural d’Espanya d’este segle, té l’origen en el canvi climàtic que està vivint el planeta.
Un dels impactes negatius que pateix la Terra és a conseqüència de la utilització que fem dels plàstics. Zoom analitza en profunditat la incidència que este material sintètic derivat del petroli té sobre un fenomen que sembla imparable: el canvi climàtic. El programa d’investigació d’À Punt fa una anàlisi sobre la sostenibilitat de la nostra manera de viure. A través de veus expertes, coneixerem quins canvis s’han d’aplicar perquè així siga i si estem disposats a fer-ho. Serà este dilluns 18 de novembre, a les 22:45 hores en la televisió pública valenciana.
El 2019, la producció i incineració de plàstic va generar emissions de gasos d'efecte d'hivernacle equivalents a les emissions de 189 centrals elèctriques de carbó. L’equip del programa capitanejat per la presentadora Jose Sáez esbrina com afecta al planeta la producció i eliminació d’este material tan present en la vida quotidiana i tots els sectors productius.
El plàstic s’ha convertit en una amenaça. A més d'alimentar la crisi climàtica, pot danyar greument els ecosistemes quan arriba al medi ambient. Per a mitigar els impactes climàtics, ambientals i de salut de la contaminació per plàstics, cal reduir-ne la producció i els usos que en fem.
Però aleshores ens assalta la pregunta de si es pot viure sense plàstic, en un moment en què cada any n’augmenta l’ús. Podem tornar als anys cinquanta quan es vivia sense plàstic?