• Les primeres cries de trencalòs arriben a la Tinença de Benifassà

  Notícies Societat | 30/05/2018 13:35
  À Punt Notícies
  Primeres cries de trencalòs a la Tinença de Benifassà

  Primeres cries de trencalòs a la Tinença de Benifassà / Núria Pérez

  Les primeres cries de trencalòs (o trencaossos), procedents d’un centre de cria en captivitat, han arribat aquest dimecres al Parc Natural de la Tinença de Benifassà, al Baix Maestrat. El fet ve d'un projecte de reintroducció d’aquesta espècie impulsat per la conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

  El trencalòs és una espècie de voltor en perill d'extinció que va desaparéixer de la zona cap a finals del segle XIX. Actualment, la presència en la península Ibèrica es limita al Pirineu, on hi ha la major població natural d'Europa occidental, a més dels Picos de Europa i les serres de Cazorla i Segura, on ha estat reintroduït els últims anys. 

  Aquest projecte ha despertat un gran interés entre els especialistes nacionals i internacionals en l'espècie, atès que la consolidació eventual d'una població en aquesta zona representaria un pont d'enllaç entre les poblacions pirinenques i andaluses, factor clau per a garantir la supervivència de l'espècie a llarg termini.