• VÍDEO | Un carrer als Vivers recorda Guillem Agulló

  Notícies Societat | l’ Horta | 21/04/2018 16:06
  Carolina Salvador

  Paco Bernabéu /Marisa Herráez

  El passeig central dels Jardins de Vivers de València recorda Guillem Agulló quan es compleixen 25 anys de la seua mort a mans d'un grup d'ultradretans. La inauguració d'aquest carrer s'emmarca dins dels actes organitzats per Acció Cultural i ha posat punt final a la manifestació del 25 d'abril, que enguany ret homenatge a Agulló i a totes les víctimes del feixisme.   

  El seu president, Toni Gisbert, assegura que és necessari "donar una resposta positiva a l'emergència d'deologies d'odii a tot Europa i a Espanya que estan prenent cada vegada més força".  
  En aquest sentit, Gisbert ha destacat que la manifestació i els actes de hui, que inclouran parlaments i actuacions musicals a partir de les sis de la vesprada, representen una aposta pel diàleg i per una societat "oberta, plural i diversa".

  L'11 d'abril de 1993 Guillem Agulló, un jove antifeixista de Burjassot, va morir a causa d'una ganivetada al cor. El seu assassí confés, Pedro Cuevas, va ser condemnat a 14 anys de presó (en va complir només quatre) mentre que els altres quatre acusats de l'agressió van ser absolts. En 2016 les Corts van qualificar la seua mort de crim d'odi i es van comprometre a complir una resolució del Parlament Europeu que insta els governs a crear plans integrals per a preveure'ls.