• 07.08.2018 | Figues d'agost, fruites, vi i ostres

    A la carta Cuina de bancal
    Antigament les figues eren considerades, juntament amb els dàtils i les prunes, el menjar dels reis. T'agraden? Alguns gurmets les cuinen amb pernil, foie gras i anxoves. O al forn, amb carn de porc, d'ànec i com a farciment d'algunes aus. També es poden coure en vi, fer-ne pastissos o confitures per a l'hivern. També parlem dels melons, les bresquilles, els albercocs i els fruits silvestres que acompanyen sorbets i amanides. Sobre els cítrics, abordem, amb el representant del sector de la Unió de Llauradors, les dificultats dels productors valencians per a exportar-ne. També anem al mercat de Paterna, a l'Horta, i descobrim el vi del mercat de Mossén Sorell de València. El nostre assessor gastronòmic, Jordi Morera, ens ensenya a fer un bistec tàrtar i, en la secció De producte, aprenem com es pot gaudir d'unes bones ostres.