02.02.2021 | La tertúlia

48 min.
12

Per la taula d'anàlisi de ‘Les notícies de la nit’ han passat aquesta nit alguns dels titulars de la compareixença d'aquest dimarts de la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló: les xifres del dia, la investigació sobre vacunacions irregulars i la investigació en un jutjat de València de les condicions en què estan els pacients de Covid-19 ingressats a l'antiga La Fe, després de les denúncies presentades, d'una banda, pel PP, i de l'altra, per l'Associació del Defensor del Pacient.

També hem abordat la polèmica per la possibilitat, apuntada dilluns per la ministra de Turisme, de gaudir d'una Setmana Santa com les d'abans. El govern i l'oposició coincideixen a dir que l'estat actual de la pandèmia no permet plantejar-se ni un minut de relaxació.

Hem parlat també amb veus expertes. I de les decisions preses hui pel Consell de Ministres, n'hem analitzat dues. La primera és la modificació del complement de maternitat de les pensions, que la justícia europea va considerar discriminatori per als homes; i la segona, l'aprovació del reconeixement de la Covid-19 com a malaltia professional per al personal sanitari que se n'haja contagiat, cosa que implica més protecció per a aquest col·lectiu, perquè permetrà que puguen continuar cobrant el cent per cent del salari durant els períodes de baixa.

stats