18.01.2021 | La tertúlia

51 min.
12

En la tertúlia de hui hem analitzat les dades de la pandèmia, en una setmana decisiva perquè s'espera que, a mesura que avance, arribem al pic màxim de la tercera onada. Això ha fet que el Consell torne a obrir la porta a augmentar les restriccions. Ho hem valorat, amb les nostres veus analistes; així com els casos de vacunació irregular de diversos alcaldes i alcaldesses, el mateix dia en què han començat a posar la segona dosi de la vacuna. La Generalitat anuncia investigacions. I a Nova York, l'OMS alerta que, dels 39 milions de dosis de la vacuna que ja s'han administrat al planeta, només 25 (és a dir, un 0,00006%) les les han inoculades a persones de països pobres. Parlen de "fracàs moral" en el repartiment.

I també hem abordat la crisi al si de Podem... L'elecció de la coordinadora de Podem, Pilar Lima, com a síndica, ha obert una profunda divisió en la formació i també en el grup parlamentari, on Naiara Davó té majoria. Algunes veus alerten dels efectes que aquest moviment podria tindre en l'estabilitat del govern del Botànic. Pensen el mateix les periodistes que ens acompanyen hui?

I com que hui s'han anunciat les nominacions als Goya, també hem parlat de cine. En concret, de cine i de dona, gràcies al festival que aquests dies se celebra a València. Parlem amb la directora, Giovanna Ribes.

stats