La gastroneta
Al volant de la gastroneta, el cuiner Lluís Penyafort recorre la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de conéixer la gastronomia de cada poble i les seues peculiaritats.
Quart de Poblet: raviolis vegetals
La Gastroneta de Lluís Penyafort es detindrà a Quart de Poblet per a tancar la ruta del Túria. Allà collirà verdures ecològiques amb Maite…
Riba-roja de Túria: verdures al forn amb romesco
Miguel Navarro, hoteler i restaurador de Riba-roja de Túria, pujarà a La Gastroneta de Lluís Penyafort per a ajudar-lo a cuinar verdures al forn…
Vilamarxant: cassola de tomaques amb mozzarella
La Gastroneta, conduïda pel xef Lluís Penyafort, visitarà Vilamarxant per a collir la millor tomaca valenciana del món, propietat de Raquel Rodríguez. Amb ella,…
Benaguasil: tempura de carxofes
Lluís Penyafort seguix amb la ruta pel Túria i es detindrà a Benaguasil. Manolo, el nano de l'espardenya ens proveirà de garrofons valencians que…
Lluís Penyafort posarà el fre de mà a La Gastroneta a Xestalgar, on es trobarà amb Félix Diago, un llaurador que cultiva caricas, unes…
La Gastroneta, conduïda pel xef Lluís Penyafort, pararà a Xulilla, on visitarà l'abellar de Fernando Pedrazo per a cuinar, amb la mel de les…
Petrer: magret d'ànec amb salsa de vi
El xef Lluís Penyafort visita Petrer amb La Gastroneta. Primer coneixerà l'enòleg Víctor López, qui li proporcionarà raïm del tipus Monastrell amb el qual…
La Gastroneta s'aturarà al Centre Integrat Públic de Formació Professional Valle de Elda. Allí Lluís coneixerà els alumnes del cicle de cuina i s'emportarà…
Lluís Penyafort pararà La Gastroneta a Elx, una de les grans capitals del calcer. I dels dàtils! Lluís es proveirà d'un bon grapat d'aquests…
Crevillent: pollastre amb herbes de la muntanya
La gastroneta de Lluís Penyafort pararà a Crevillent seguint les passes de Jaume el Barbut. I just de la serra on s'amagava el roder…
Finestrat: coca de faves amb embotit
Pep el Fuster, cuiner oficial de les festes de Finestrat, pujarà a La Gastroneta de Lluís Penyafort disposat a ajudar-lo a elaborar una fantàstica…
Pedreguer: rellom de vedella amb melmelada
La Gastroneta de Lluís Penyafort es trasllada a Pedreguer, on va nàixer Josep de la Tona, un dels roders més temuts de la nostra…
Pego: arròs socarrat amb figatells
La Gastroneta, conduïda per Lluís Penyafort, visitarà Pego, la vila natal dels germans Gayans, unes autèntiques peladilles. A la marjal, Lluís aprendrà a fanguejar…
Piles: fesols mariners amb taronja
Lluís Penyafort pararà La Gastroneta a Piles, vila natal de Josep Torregrossa. Al caliu de les històries del mític roder collirem les taronges d'Antonio…
Gandia és la ciutat borgiana per excel·lència i al Palau Ducal aparcarà La Gastroneta. Però els gandiencs també inventaren un plat sensacional: la fideuà.…
Simat de la Valldigna: bledes amb gambes
Lluís Penyafort, resseguint les petjades dels Borja, pararà La Gastroneta a Simat de la Valldigna. Allà coneixerà José i Olegario Alario, pare i fill,…
Xàtiva: alls tendres amb botifarra
A Xàtiva hi ha vida gastronòmica més enllà de l'arròs al forn. Per això, Lluís aparcarà La Gastroneta a l'antiga Saetabis per conéixer José…
Canals: arròs amb tanda o cassola de Sant Antoni
Lluís Penyafort rodarà amb La Gastroneta fins a Canals, la vila on va nàixer Alfons de Borja, futur papa Calixt III. Allà visitarà un…
El Puig: pastís de verdures de l'horta
Jaume I inicià en el Puig de Santa Maria la conquesta de València i Lluís Penyafort intentarà conquerir els paladars dels valencians amb La…
Borriana serà la següent parada de La Gastroneta de Lluís Penyafort. El xef coneixerà Carmina i Elisabeth, dos dones de mar, al port de…