• À Punt aposta per la ràdio participativa i en directe

  À Punt | 20/03/2020 15:30

  Micro

  Aquest divendres a les 22 hores À Punt Mèdia estrena un programa de ràdio efímer i innovador al voltant de la crisi del coronavirus: Cròniques de l’aïllament. Un contingut que barreja els testimonis dels professionals al capdavant del conflicte i els individus i les famílies confinats a casa. El projecte, d’emissió diària fins a la fi de l’orde de reclusió, naix amb la vocació de convertir-se en una referència documental per al futur, segons els responsables de continguts de la radiotelevisió pública valenciana.

  L’emissió de Cròniques de l’aïllament es convertirà en l’estrena d’un diari que, minuts després, estarà penjat tant en el web d’À Punt com en les plataformes habituals de podcast: Spotify, Ivoox o Apple Podcast. D’aquesta manera, l’ens públic vol que l’espai puga ser consumit per valencianes i valencians a mode de reflex d’una realitat tant històrica com insospitada. Durant una hora, cada dia, les veus de professionals com ara sanitaris, psicòlegs o periodistes, serà tractades d’una manera íntima i pròxima. De la mateixa manera, l’espai també recollirà relats domèstics, noves quotidianitats i sensacions i opinions anònimes d’arreu del poble valencià.

  El projecte “s’inspira en les nits de radioaficionats”, però amb la qualitat i la producció d’un podcast contemporani. Així ho assegura el seu creador, Eugenio Viñas, qui ja va dirigir tres temporades del podcast documental Focus. Què ens passa?, amb 39 capítols emesos entre 2018 i 2019 en la ràdio d’À Punt. Viñas, que ha treballat per en la plataforma de podcast Podium del Grupo PRISA, a més de ser periodista cultural i radiofònic en la Cadena SER, així com en Plaza Radio, assegura que Cròniques de l’aïllament ha de “convertir-se en una eina per a recollir l’evolució de la crisi en primera persona, les reaccions i pensaments més humans, i els relats personals de vora cinc milions de persones confinats quasi de la nit al dia”.

  Amb una data no determinada de tancament d’emissió, l’equip del programa anirà acumulant un munt de testimonis diversos per a fer una mostra de les reaccions, incerteses i solucions creatives a l’aïllament pel Covid-19. Per a fer-ho, el projecte conta amb una acurada producció, edició d’ambients i creació sonora original a càrrec de Laura Romero i Martí Guillem.

  Amb eixa espenta participativa per donar veu els valencians i valencianes, demà dissabte i diumenge el programa De banda a banda emetrà una especial en directe des de les 9:00 hores al que seguirà dissabte el magacín cultural Gravetat zero que prendrà el relleu a les 12:00 hores per mantindré obertes les finestres matinals del cap de setmana als oients de tot el territori valencià.