• Les bandes, societats musicals i orquestres valencianes tornen a À Punt amb el programa ‘València és música’

  À Punt | 17/09/2020 13:10
  À Punt Mèdia

  La sèrie consta de 19 capítols dedicats a les agrupacions guanyadores del Certamen de Bandes de la Diputació de València.

  La televisió pública valenciana, À Punt Mèdia emetrà tots els diumenges a partir del pròxim dia 20 de setembre a les 11:00 h, la sèrie documental produïda per la Diputació de València, València és música dins de les novetats de programació previstes per a aquesta temporada.

  València és música és un projecte audiovisual que acostarà a l'espectador l'impacte cultural i social que les bandes, societats musicals i orquestres valencianes, suposen per a la província de València.

  Rodada amb l'última tecnologia audiovisual –amb recursos terrestres i aeris dels enclavaments més emblemàtics de la província de València–, ha comptat amb l'assessorament musical d'experts musicòlegs valencians al llarg de diversos mesos de rodatge.

  Al llarg d'aquesta sèrie documental, la Diputació de València vol donar a conéixer la tradició musical de les bandes de música juntament amb els recursos més atractius dels nostres municipis en un producte audiovisual singular. Per això València és música combina música i fotogrames del patrimoni cultural, artístic, arquitectònic, paisatgístic, social i etnogràfic de les comarques valencianes.

  Com explica Jordi Mayor, diputat de Turisme i Bandes de Música de la Diputació de València: “Amb aquesta sèrie documental per À Punt hem pretés posar en valor el patrimoni material i immaterial, fins i tot social i etnogràfic dels pobles valencians, amb aquest senyal d'identitat tan nostre, com és la música. Una tradició única en el món perquè a València no hi ha poble sense banda, sinó més bandes que pobles. Una singularitat que cal cuidar, conservar i difondre a través d'apostes innovadores com és aquesta producció audiovisual”.

  La sèrie consta de 19 capítols dedicats a les agrupacions guanyadores del Certamen de Bandes de la Diputació de València.

  La primera d'elles s'ocupa de la Banda Música Jove de Benimaclet, guanyadora de la Secció Quarta l'any 2017 i dirigida per Enrique Barrachina, i s'ha exhibit en la seu de l'entitat.

  L'Associació Música Jove de Benimaclet, creada en 1994, pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a la Xarxa Espanyola d'Escoles de Música i a la European Modern Music Network. L'associació compta amb banda, orquestra i cor, així com amb altres agrupacions de format més reduït com ara ensembles de saxos, clarinets, percussió o flautes, grups xicotets de música de cambra i combos de jazz.

  Al llarg dels pròxims diumenges els espectadors d’À Punt pondran gaudir al programa València és música dels concerts de les següents bandes, societats musicals i orquestres valencianes:

  SOCIETAT JOVENTUT DE FAURA

  SOCIETAT MUSICAL DE MASSALFASSAR

  SOCIETAT MUSICAL AMICS DE LA MUSICA DE BENIFARAIG

  SOCIETAT PROTECTORA LA LIRA D’ALFARB

  AGRUPACIÓ ARTISTICOMUSICAL SANTA BÀRBARA DE PILES

  SOCIETAT MUSICAL BARRI DE MALILLA DE VALÈNCIA

  UNIÓ MUSICAL DE BENAGUASIL

  SOCIETAT INSTRUCTIVA UNIÓ MUSICAL DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA

  SOCIETAT ARTISTICOMUSICAL DE PICASSENT

  UNIÓ MUSICAL SANTA MARIA DEL PUIG

  BANDA ARTISTICOMUSICAL DE MONTAVERNER

  ASSOCIACIÓ MUSICA JOVE DE VALÈNCIA (BENIMACLET)

  UNIÓ MUSICAL DE GODELLETA

  SOCIETAT MUSICAL LA LIRA FONTIGUERENSE DE LA FONT DE LA FIGUERA

  SOCIEDAD MUSICAL LA PAZ DE SETAIGÜES

  UNIÓN MUSICAL DE FIGUEROLES DE DOMENYO

  ASSOCIACIÓ ARTISTICOMUSICAL SANT BLAI DE POTRIES

  SOCIEDAD MUSICAL SANTA CECILIA DE REQUENA

  SOCIETAT UNIÓ MUSICAL DE CARLET