Derrota del València Basket a Manresa (75-66)

Els de Ponsarnau trenquen la ratxa de 16 victòries en 17 partits.

Dubljević, en una acció al Nou Congost
Dubljević, en una acció al Nou Congost / @valenciabasket

La primera eixida del València Basket en la segona volta de la Lliga Endesa s’ha saldat amb una derrota a la pista del Baxi Manresa per 75 a 66. Enfrontament especial per als dos ex del Manresa, Jaume Ponsarnau i Rafa Martínez.

Era un duel directe pels llocs de play-off. Els de Joan Peñarroya són una de les revelacions de la temporada. Encara que com a visitants mostraven major solidesa que com a locals.

Al Nou Congost, el València Basket no ha començat connectat ni en atac ni en defensa. No li entraven els triples, tampoc als de casa. 11 a 4 als cinc minuts, els locals per davant. Amb Vives al camp, l’equip ha anat aproximant-se en el marcador i el primer període ha acabat en 13 a 9.

En el segon quart, els del Vallés han arribat a tindre una distància de 8 punts (25-17). Matt Thomas ha anotat el primer triple. Els manresans els han donat aire, el València seguia desconcentrat i han arribat al límit del descans amb un 34 a 30. Més 4 per al Baxi. Huit pèrdues dels de Ponsarnau. La baixa de Diot en la dirección es notava.

Reacció improductiva en l’últim quart

Els de Ponsarnau continuaven apagats en eixir dels vestidors, però en els últims cinc minuts del tercer quart han començat a reaccionar en atac. Tot i això, han acabat perdent per 48 a 46.

En l’últim temps, han experimentat una notable millora en defensa. Amb un triple de Sam Vam Rossom, s'han posat per davant per primera vegada en el partit (48-51). A partir d’aquest moment, el duel ha guanyat intensitat i emoció. Els visitants seguien negats en els triples i al remat els de Manresa s’han imposat per 75 a 66. Dubljević ha sigut el màxim encistellador taronja, amb 16 punts.

El València Basket trenca la ratxa de 16 victòries en 17 partits entre la Lliga Endesa i l'Eurocopa. Dimecres vinent, dia 6, jugaran a la Fonteta l'últim partit del Top 16, contra el Llemotges francés.