El Monbus Obradoiro assalta la Fonteta (87-94)

El València Basket pateix la segona derrota consecutiva en la Lliga després d’anar guanyant durant quasi tot l’encontre.

Aaron Doornekamp no ha cuallat un bon partit. Miguel Ángel Polo
Aaron Doornekamp no ha cuallat un bon partit. Miguel Ángel Polo / Efe

Últim encontre del València Basket abans de la Copa de Rei. El conjunt taronja ha rebut el Monbus Obradoiro a la Fonteta amb la idea d’oblidar l’última derrota a la pista del Baxi Manresa. Jaume Ponsarnau insistia abans del partit a no pensar en el torneig del KO i centrar-se en el partit. També en el cansament físic que arrosseguen els jugadors, després de diversos enfrontaments seguits fora de casa. En les files de l’equip gallec, Tryggvi Hlinason, jugador cedit pel conjunt taronja.

El València ha començat el partit amb un 8 a 0 que feia pensar que el partit anava a ser fàcil. Però l’Obradoiro no ha abaixat mai els braços a pesar que l'avantatge ha perdurat al llarg de tot l’encontre. L’equip taronja recuperava un Joan Sastre que només en la primera part ha fet 10 punts. En el descans, no hi havia res que fera presagiar que el Monbus guanyaria per primera volta a la Fonteta. Els jugadors han enfilat els vestidors amb un 46 a 39 d’avantatge per als valencians.

Últim quart decisiu

En el tercer quart, el València ha pogut escapar-se en un parell d’ocasions però semblava que el cansament feia efecte en els taronges. La defensa valenciana es desfeia per moments i Vasileiadis, Llovet i Brodziansky aprofitaven els forats per a anotar. Així i tot, el Monbus no aconseguia posar-se per davant.

Ha sigut en l’últim quart quan la derrota del conjunt taronja ha començat a forjar-se. Descentrats en defensa i amb poca paciència en atac, els jugadors locals es veien desbordats per l’equip de Moncho Fernández, que s’ha posat per davant a falta d’1:53 per al final, 85 a 86. Els de Ponsarnau no s’han pogut refer del colp i quatre pèrdues de baló quasi consecutives han propiciat un 0 a 10 a favor dels gallecs, que ja no han deixat escapar el partit.

Aquesta derrota, la segona consecutiva del València Basket en la Lliga, no és la millor manera d’encarar la Copa del Rei, que començarà dijous a Madrid.