El TAU Castelló assalta el Pedro Ferrándiz (81-87)

L'equip de Toni ha venjat la derrota al Ciutat de Castelló i es confirma en el lideratge.

Una jugada del derbi
Una jugada del derbi / Twitter: HLA Alacant.

El TAU Castelló s'ha endut el derbi en les altures en la Lliga LEB Or en guanyar l'HLA Alacant per 81-87 al pavelló Pedro Ferrándiz. Després d'una primera part molt igualada, l'equip de Toni Ten s'ha mostrat superior en la represa, liderat per un incommensurable Juanjo García (36 de valoració). Els castellonencs es prenen la revenja del partit d'anada (62-85) i confirmen el lideratge de la LEB Or amb 10 victòries en 13 partits, però el Lucentum encara podria empatar amb ells si guanya el partit ajornat contra el Girona.

El partit ha començat molt igualat, amb intercanvi de cistelles, però un parcial de 8-0 ha donat el primer gran avantatge als alacantins (13-5) i ha obligat Toni Ten a demanar temps mort. L'HLA encara ha ampliat un poc més l'avantatge (17-8), però llavors ha arribat la reacció castellonenca, que ha aconseguit deixar el marcador en un 19-15 al final del primer quart. La bona dinàmica visitant s'ha mantingut en el segon període i de la mà d'Edu Durán, i Juanjo García li ha donat la volta al partit (34-36). Però l'encert des del triple ha permés als de Pedro Rivero anar-se'n als vestidors amb un avantatge mínim (39-38).

En la represa, l'equip de Toni Ten ha eixit més concentrat i, gràcies a un parcial de 0-7, ha aconseguit una renda de sis punts (39-45), la màxima per a ells fins a eixe moment. Pedro Rivero no volia que es trencara el partit i l’ha parat. La reacció local ha arribat de seguida: 6-0 després del temps mort i empat a 45. Després el partit ha seguit el guió del segon període, amb intercanvi de cistelles, però uns bons minuts finals dels castellonencs els han permés afrontar l'últim quart amb un avantatge de cinc punts (59-64).

Els nervis s'han fet notar en l'inici del quart període i cap dels dos equips ha sigut capaç d'anotar en el primer minut de joc. El Lucentum ha aprofitat el poc encert dels castellonencs en atac per a ajustar el marcador (63-67), però ha sigut només un miratge. Els visitants han reaccionat sota la bona direcció de Joan Faner, i amb els punts d'Edu Durán i Juanjo García han obtingut la màxima diferència del partit (71-80). El alacantins no s'han rendit i han reduït l'avantatge a només quatre punts (79-83), però ja era massa tard i el TAU s'ha endut la victòria del Pedro Ferrándiz.

Juan José García ha sigut el millor jugador del partit, amb 24 punts, 7 rebots i 5 assiatències, ben escortat per Edu Durán, amb 20 punts. Justin Pitts (19 punts i 30 de valoració) i José Miguel Urtasun (21 punts) han sigut els més destacats de l'HLA Alacant.