El TAU Castelló i l'HLA Alacant continuen invencibles

Els dos equips valencians de la LEB Or sumen dues victòries en les dues primeres jornades de lliga.

Kai Edwards, durant el partit del Tau contra el Canoe
Kai Edwards, durant el partit del Tau contra el Canoe / P. Cándido (@CompeticionFEB)

Els dos clubs valencians de la Lliga LEB Or han reafirmat el bon inici en la competició i se situen com els únics equips amb dues victòries en el grup B. El TAU Castelló es manté líder pel basket-average, gràcies a un nou triomf contundent, en aquesta ocasió contra el Real Canoe (92-63); i l'HLA Alacant, segon, ha superat el Lleida amb solvència (82-65).

Set mesos i mig després, el Ciutat de Castelló va acollir un partit del TAU, i va ser amb la presència de 400 espectadors, la màxima capacitat permesa per les autoritats sanitàries. A pesar de l'aclaparador resultat final, la primera part va ser molt igualada i els madrilenys fins i tot es van situar per davant en el marcador. No obstant això, els jugadors de Toni Ten es van refer i a la fi del primer quart ja dominaven per 23-19, i es va arribar al descans amb cinc punts d'avantatge per als locals (42-37).

El decorat va canviar per complet a la represa: els castellonencs van mantindre el ritme anotador, però, a més, van apujar la intensitat en defensa, fet que els va permetre distanciar-se en el marcador. El partit va quedar vist per a sentència a l'equador de l'últim període, quan els de Toni Ten gaudien de rendes superiors als 30 punts. Al final, 92-63, i millor inici del club en les sis temporades que està en la LEB Or, amb Adala Moto novament com a jugador més destacat, amb 16 punts i una valoració de 24.

Triomf solvent de l'HLA Alacant

L'HLA Alacant segueix el solc del TAU i també va eixir victoriós del primer partit de la temporada al pavelló Pedro Ferrándiz, davant de 400 persones. El Lleida va començar amb bon peu i va gaudir de xicotets avantatges durant el primer quart, però un parcial de 10-0 liderat per la direcció de Pedro Llompart va capgirar el marcador. Els locals ja no es van deixar sorprendre i al descans ja dominaven amb un clar 43-32.

El tercer quart va ser el de la sentència: una gran defensa de l'HLA Alacant va deixar els catalans en 9 punts i l'avantatge es va estirar fins als 20 punts. L'últim període a penes va tindre història i els jugadors de Pedro Rivero es van limitar a gestionar la renda fins al 82-65 final. Inici immillorable per als alacantins, amb un Llompart destacat: 9 punts, 8 assistències i 7 rebots, per a una valoració de 18.