El Tau Castelló s'abona al patiment, però suma una nova victòria

L'equip de Toni Ten ha forçat la pròrroga contra el Múrcia i s'ha acabat imposant per 88-83.

Edu Durán, en una acció del partit
Edu Durán, en una acció del partit / Twitter: @TAUcastello

El Tau Castelló ha tancat l'any 2020 en la Lliga Leb Or de la millor manera possible: amb la huitena victòria en deu jornades, que en aquests moments li permet encapçalar la classificació juntament amb l'HLA Alacant, amb un partit menys. Tot i això, el triomf ha sigut més patit del que s'esperava, ja que els de Toni Ten han necessitat una pròrroga per a superar el Múrcia (88-83).

El partit començava amb molta igualtat i amb avantatges mínims per als dos equips, que s'alternaven el domini en el marcador. Al final del primer quart s'arribava amb un 17-21 favorable als visitants, la màxima renda que havien gaudit fins al moment. Un parcial de 8-0 del Tau Castelló capgirava la situació, però els murcians responien amb un 0-7, que tornava a deixar les coses pràcticament iguals. De fet, al descans el marcador era de 36-40, amb el mateix avantatge per als visitants que a la fi del primer quart.

En la represa, el duel continuava amb el mateix guió, amb intercanvi de cistelles, però amb els murcians quasi sempre per davant. Un parcial de 7-1 per a tancar el tercer període donava als castellonencs la màxima renda fins aleshores (53-47), que en l'inici de l'últim quart va ser fins i tot de huit punts. Però quan tot semblava controlat, una nova desconnexió dels de Toni Ten donava vida al Múrcia (58-64). A menys de tres minuts per al final, el partit semblava sentenciat (64-74), però en eixe moment el Tau Castelló va tirar d'orgull per a traure la millor versió i portar el partit a la pròrroga amb un parcial d'11-1.

Només quatre dies després d'haver de jugar dues pròrrogues contra el Granada, els de Toni Ten havien de recórrer novament al temps extra per a guanyar el duel. I després de l'esforç, el Tau ja no donaria opció al Múrcia i es va acabar imposant 88-83. Óscar Alvarado, amb 18 punts, 4 rebots i 5 assistències, i Juanjo García, amb 22 punts i 8 rebots, han sigut els millors del partit.

L'HLA Alacant-Girona, ajornat

L'altre equip valencià de la categoria, l'HLA Alcant no tornarà a jugar en aquest 2020, ja que el seu rival aquesta jornada, el Girona, confirmara diversos positius entre la plantilla ara fa una setmana.