El València Basket acaricia el títol de l'Eurocup

Amb el resultat de 89 a 75, el València Basket es mostra molt superior a l'Alba Berlín en la primera final de l'Eurocup.

Dubljevic celebra una cistella
10 d'abril 2019 - 00:48

El València Basket dona el primer pas cap a títol de l'Eurocup en véncer i convéncer a la Fonteta davant l'Alba Berlín pel resultat de 89 a 75. El divendres es juga a Alemanya el segon assalt.

El partit va començar amb un fort ritme, si bé va ser l'Alba Berlín el primer a dominar el marcador. Sols quan faltaven tres minuts per a finalitzar el primer quart, el València Basket es posava per davant, gràcies una cistella de Will Thomas (11-10). El gran treball dels jugadors alts, com el mateix Thomas, Dubljevic i Labeyrie, afavoria incrementar l'avantatge taronja fins al termini dels primers minuts, 20-13.

Will Thomas continuava sent el millor jugador sobre la pista. L'esquerrà marcava les diferències en l'inici del segon quart i el València Basket aconseguia posar-se amb deu punts per damunt (28-18). Un triple de Siva donava vida a l'Alba Berlín i el partit s'igualava primer a 35 i després a 38. El quart finalitzava amb un triple de San Emeterio per a col·locar el 41 a 38.

El segon temps va arrancar amb intercanvi de triples. Quan els de Jaume Ponsarnau van saber frenar el tir exterior dels alemanys, el València Basket va posar la directa a la victòria. Un tercer quart perfecte, amb una gran defensa i màxima efectivitat en el llançament. Així, quan faltaven 3:30 minuts, va vindre el màxim avantatge taronja, 60 a 49. Unes xifres encara més grans al termini del tercer quart, 71 a 53.

El domini taronja era total en defensa, en atac i també en la capacitat de segones jugades. En l'últim quart, el València Basket va fer una demostració de superioritat que haurà de consumar-se a Berlín. La Fontenta va gaudir de valent amb el seu equip i el 89 a 75 final acostava un poc més el títol de l'Eurocup. La sentència pot vindre divendres a Berlín. En cas contrari, la Fonteta tornarà a ser una caldera a pressió per a coronar campió el seu equip.