El València Basket doblega l’IDK i passa a semifinals

A les valencianes els ha costat entrar en el partit, i no han aconseguit el primer avantatge important fins a la segona part

La taronja Celeste Trahan-Davis manté el baló davant de la defensa de dues jugadores de l'IDK / Miguel Ángel Polo

Molts nervis en les jugadores del València Basket en l’estrena en la Copa de la Reina de València. La responsabilitat de fer un bon paper en casa els ha pesat en els inicis. Han estat poc fluides en atac, mentre que les d’Azu Muguruza han sabut trobar les interiors Coulibaly i Sarr. En els primers minuts, Marie Gülich ha fet dues faltes.

Les jugadores de l’IDK han eixit molt concentrades en defensa i a les valencianes els costava anotar. Cada cistella era corejada per la banqueta com si es tractara de l'última del partit. La primera part ha acabat amb un marcador de 37 a 33.

Decisiva Raquel Carrera

Cinc punts consecutius per al València Basket han deixat la primera difèrencia important en el marcador, 41-33. Però Coulibaly hui ha posat les coses complicades a les interiors valencianes. Marie Gülich s’ha carregat molt prompte de faltes i la inspiració no arribava a l’equip taronja.

En l’últim quart, el cansament de les jugadores de l’IDK, amb una banqueta no tan llarga com la de les valencianes, i l’explosió de Raquel Carrera han posat en el marcador un 64 a 54 que donava tranquil·litat al conjunt taronja a falta de 4 mints per al final. A partir d’ahí, el partit ja no se’ls ha escapat. El resultat final, 74-58, no ha reflectit quant ha costat el triomf en aquests quarts de final de la Copa de la Reina. En les semifinals, a les de Rubén Burgos els espera el Lointek Gernika.