El València Basket es classifica per a les semifinals de la lliga ACB

L'equip taronja venç l'Herbalife Gran Canària per 97-81 i s'enfrontarà al Baskonia en semifinals.

L'equip celebra el pas a semifinals
L'equip celebra el pas a semifinals / Manuel Bruque (Efe).

El València Basket es classifica per a semifinals de la lliga ACB, després de véncer l'Herbalife Gran Canària per 97-81. L'equip taronja s'ha situat per davant durant tot el duel, amb avantatges de 26 punts en els últims dos quarts del partit, i han deixat sense opcions de passar a semifinals els canaris. La victòria taronja ha suposat també l'eliminació d'un dels grans favorits, el Reial Madrid. Ara els valencians, líders al grup B, s'enfrontaran en la penúltima fase al Baskonia, segons al grup A. El duel, diumenge a les 8 de la vesprada al pavelló de la Font de Sant Lluís.

Els taronja havien eixit a la pista amb la important baixa d'última hora d'Alberto Abalde per lesió. A pesar d'este contratemps, s'han situat per davant des de l'inici del partit, amb uns Van Rossom, Loyd i Tobey connectats i clau en el joc del València Basket. La bona defensa taronja en estos primers compassos del duel s'han trobat, però, amb l'encert en els triples dels canaris, que han anat retallant diferències. El primer quart ha finalitzat amb un marcador de 23-29 a favor dels valencians.

Des de l'inici del segon temps, l'Herbalife ha buscat empatar el partit i no deixar anar-se'n el València Basket en el marcador. Així i tot, els taronja seguien mantenint el seu avantatge, 7 punts per davant al final d'aquest segon quart, amb un resultat de 44-51. L'inici de la represa ha sigut el de l'arrancada definitiu dels taronja, un tercer quart decisiu, on han aconseguit el màxim avantatge, 26 punts, una diferència que també s'ha donat en l'últim temps. Els taronja han certificat la victòria amb un 97-81 en el marcador.