El València Basket guanya el primer partit de huitens de l'Eurocup Women (61-71)

Gran últim quart de les taronja que han passat de perdre a posar-se 12 punts per davant.

Gran actuació de Joy Adams en la victòria del València Basket
Gran actuació de Joy Adams en la victòria del València Basket / @gkesb

El València Basket ha guanyat el primer assalt dels huitens de l'Eurocup Women, contra el Lointek Gernika Bizkaia. Les de Rubén Burgos han passat sense quasi dificultats la primera prova disputada al pavelló de Maloste, amb una clara victòria per 61 a 71. Tot es decidirà en el partit de tornada que serà a la Fonteta dijous que ve.

El València Basket ha començat guanyant el partit, amb grans accions d'Abalde, Queralt Casas i Joy Adams Brown. Assistències, triples, jugades difícils davall de la cistella... L'avantatge taronja ha sigut clar fins que el tècnic basc, Mario López, ha imposat una forta defensa que ha parat el ritme de les de Rubén Burgos. Amb aquesta estratègia i el factor pista, les valencianes han perdut l'avantatge en el segon i s'ha arribat al descans amb un marcador de 32 a 29 a favor de les locals.

Però, en la represa el València ha recuperat el ritme amb una gran exhibició de poder. Després d'acabar el tercer quart amb un 50-46, les de Rubén Burgos han començat a marcar amb molta més força les del Gernika fins a recuperar de nou l'avantatge contra les basques i que ha provocat una tècnica a l'entrenador Mario López per les seues protestes. L'actuació, sobretot de Tirera i de Joy Adams, ha posat les taronja cada volta més amunt, amb una diferència de 57-69 quan faltaven poc menys de dos minuts per a la fi del partit. Una diferència que quasi ha mantingut per a finalitzar amb un demolidor 61-71.