El València Basket perd el factor pista contra el Gernika (54-66)

El pas a les semifinals es decidirà dimecres a la pista de les basques, a les 20:00 hores.

Tamara Abalde llança un tir lliure
Tamara Abalde llança un tir lliure / L. Grau Berlanga

Partit crucial per al València Basket, que volia tornar a fer història. L'equip taronja tenia la possibilitat de classificar-se per a les semifinals de la Lliga DIA en el segon partit contra el Gernika a la Fonteta, després de guanyar a casa de les basques el primer partit dels quarts. Amb una entrada molt bona, ja que el club taronja havia fet una crida a l'afició, el partit ha començat amb un intercanvi de cistelles. Però molt prompte el conjunt que entrena Mario López ha trobat el seu joc. Amb paciència, les de Gernika feien circular el baló fins que trobaven la jugadora més desmarcada, que anotava des del cantó de la pista.

El València Basket es veia incapaç de frenar les basques. I en atac no trobava els punts de jugadores tan importants com ara Meiya Tirera, que hui no estava jugant còmoda. El Gernika, fins i tot, ha arribat a posar-se amb 9 punts d'avantatge (17-26, minut 13) però dos genialitats d'Anna Gómez han retallat les distàncies. Un triple de Williams sobre la botzina ha deixat el marcador en 31 a 39 al final de la primera part.

A l'inici de la segona part, el Lointek Gernika ha trencat el partit. Amb un parcial de 0 a 13, les basques s'han escapat per 21 en el marcador (31-52, minut 25). El València Basket ha col·lapsat i només gràcies a les accions d'Anna Gómez i el treball de Tinara Moore han retallat distàncies (45-59, minut 30).

En l'últim quart, el Lointek continuava molt sòlid en atac i sense fissures en defensa, i l'única cosa que podia fer el València era intentar retallar un poc la diferència. Però sense l'aportació de Meiya Tirera i María Pina, que hui tampoc ha estat encertada, l'equip taronja ho tenia molt complicat. Les valencianes ho continuaven intentant, però semblava que hui la cistella rebutjava qualsevol pilota que llançaven les jugadores taronja. Tant és així que els percentatges de tirs de camp de l'equip que dirigeix Rubén Burgos han sigut molt baixos.

Al remat, l'encontre ha acabat amb un resultat de 54-66 a favor del Gernika i l'eliminatòria es decidirà en el tercer partit, que es jugarà a la pista del Gernika dimecres, a les 20:00 hores.