El València Basket suma la novena victòria seguida en Lliga a base de triples (78-83)

L'equip taronja iguala el Burgos en el cinqué lloc de la classificació, però no aconsegueix guanyar el basket-average particular.

Louis Labeyrie fa un llançament a cistella
Louis Labeyrie fa un llançament a cistella / Twitter: @valenciabasket

El València Basket ha aconseguit la novena victòria seguida en la Lliga ACB en una de les pistes més complicades de la competició, el Coliseum Burgos, gràcies a l'encert des del triple. El triomf (78-83) permet a l'equip taronja igualar els burgalesos en el cinqué lloc de la classificació, amb 13 victòries i sis derrotes, però són encara sisens perquè no han pogut guanyar el basket-average particular.

L'equip de Ponsarnau ha eixit molt concentrat i gràcies a l'encert des del triple ha gaudit dels primers avantatges del partit (9-15). De fet, un triple de San Emeterio ha tancat el primer quart, amb un 18-23 favorables als taronja. El Burgos ha apujat la intensitat defensiva, però el València Basket ha continuat trobant l'anella amb facilitat i en l'equador del segon període ha aconseguit una renda interessant de huit punts (26-34). Un bon final de quart ha permés als locals deixar el desavantatge amb els mateixos cinc punts amb què havien conclòs els deu primers minuts (35-40).

En la represa s'ha vist la millor versió del Burgos. Liderats per McFadden i Rivero, el conjunt entrenat per Joan Peñarroya li ha donat la volta al partit (53-50), fet que ha obligat Ponsarnau a demanar un temps mort. Un altre triple de Vives sobre la botzina ha permés als valencians afrontar l'últim període per davant en el marcador (60-62).

L'equip taronja ja no s'ha tornat deixar sorprendre i amb un parcial de 0-9 d'eixida ha obtingut la màxima del partit (60-71). Tot i que els locals mai li han perdut la cara al partit, l'encert d'un incommensurable Louis Labeyrie, amb 21 punts i una valoració de 32, no els ha donat opció (78-83).

Aquest dilluns el València Basket coneixerà el rival dels quarts de final de la Copa del Rei, que es disputarà al febrer a Madrid. Esperen el Madrid, el Barcelona, el Baskonia o l'Iberostar Tenerife.