El València Basket supera el Gernika i jugarà la seua primera final

El rival en la final serà el Girona, que contra tot pronòstic s'ha desfet del gran favorit, el Perfumerías Avenida de Salamanca.

Les jugadores taronja celebren el pas a la final de la Copa de la Reina
Les jugadores taronja celebren el pas a la final de la Copa de la Reina / València Basket.

El València Basket s'ha classificat per a la primera final de la història del club després de superar el Gernika en les semifinals de la Copa de la Reina (57-46). El rival en la final serà el Girona, que contra tot pronòstic s'ha desfet del gran favorit, el Perfumerías Avenida de Salamanca.

Començament igualat del València Basket, tal volta un poc de precipitació en atac, com si tingueren pressa per guanyar. Quan s’han asserenat, ha arribat la primera diferència (min. 7, 14-6). Un triple de Leticia Romera ha posat més distancia en el marcador (19-10).

L’apegalosa defensa del València Basket a penes deixava jugar les de Gernika. Mario lóèz feia rotar la banqueta, però no donava amb la tecla per a sumar en atac. Mentrestant, a les valencianes no els entraven els tirs des del perímetre, però sí que aconseguien punts des de la mitja distància (22-12). Dos triples consecutius del Gernika han ajustat el resultat. En el descans, el marcador era de 31 a 24 a favor de les valencianes.

En la segona part, el València Basket ha començat a anotar des del triple i ha arribat la màxima diferència del partit (min.28, 50-34). A partir d’eixe moment, les valencianes han obert més l’avantatge. El Gernika intentava retallar però les taronja no ha afluixat el ritme. Al remat, victòria per al València Basket per 57 a 46. Les valencianes jugaran la primera final de la Copa de la Reina de la seua història. El rival, l’Spar de Girona, que ha guanyat en l’altra semifinal el Perfumerías Avenida.