El València Basket trenca la maledicció contra l'Olimpia de Milà a la Fonteta (86-81)

Els taronja sumen la quarta victòria en l'Eurolliga contra un equip que només havia perdut un partit aquesta temporada.

Derrick Williams fa una cistella davant quatre jugadors del Milà
Derrick Williams fa una cistella davant quatre jugadors del Milà / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha trencat una vegada per totes la maledicció contra l'Olimpia de Milà a la Fonteta i, a la quarta, s'ha endut la victòria contra els italians, per 86-81. L'equip entrenat per Ettore Messina, que només havia perdut un partit aquesta temporada, ha claudicat contra els de Jaume Ponsarnau, amb una actuació decisiva de Sam Van Rossom, autor de 21 punts.

El partit ha començat amb dos triples locals, que han fet demanar un temps mort a l'entrenador italià, Ettore Messina, per a evitar que els locals agafaren una renda important. Sergio Rodríguez ha fet reaccionar el Milà, però Derrick Williams, que no va jugar l'últim partit, ha donat un nou avantatge als taronja al final del primer quart (24-18).

El València Basket ha gaudit d'una renda màxima de 12 punts en el segon quart, però la reacció italiana ha neutralitzat l'avantatge. De la mà de Kyle Hines, el Milà se n'ha anat al descans amb un avantatge mínim (42-44).

La inèrcia de domini dels italians ha continuat en la represa, però l'aparició anotadora de Nikola Kalinic i la tercera falta de Hines, forçada per Van Rossom, han tornat a igualar les forces. La defensa de Vives ha permés córrer al València, i les penetracions i els tirs de Van Rossom han fet que els taronja hagen dominat per cinc punts al final del tercer quart (66-61).

En l'últim quart, Van Rossom ha tornat a liderar l'equip i, juntament amb la inesperada acumulació d'errors dels italians, ha permés als de Ponsarnau sumar la quarta victòria en l'Eurolliga.

La mala notícia del partit per als valencians són dues noves possibles lesions. Mike Tobey s'ha retirat de la pista en l'últim quart després d'esvarar i girar-se el turmell, i caldrà veure quin és l'abast de la lesió. A més, Derrick Williams també pateix alguna molèstia, ja que en la segona part no ha participat. Sembla que al club taronja l'ha mirat un tort, perquè ja té les baixes per lesió de Marinkovic, Joan Sastre i Fernando San Emeterio.